Besplatna škola sajber politike u Banjaluci!

22 okt
Od 25. oktobra u Američkom kutku (dvorana Obilićevo) u Banjaluci počinje besplatna ,,Škola sajber politike”, koja je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji u dosadašnjem školovanju nisu imali priliku da više nauče o IT industriji i međunarodnim odnosima. Školu organizuje kompanija SmartOffice u saradnji sa Američkim kutkom.
Tokom 9 sedmica, od 25. oktobra, pa do 20. decembra, učesnici će imati po jedno predavanje sedmično, svake srijede u 19h. Stručnjaci iz oblasti međunarodnih odnosa, finansija kao i iskusni IT inženjeri koji rade u svjetskim kompanijama kao što je RedHat Inc. će držati predavanja i pokušati da aktulene i tehnološke teme, na zanimljiv i jednostavan način, približe učenicima koji nemaju iskustva u IT-u.
Cilj programa je da upozna učenike i studente sa osnovama polja sajber sigurnosti, objasni potencijalni uticaj na međunarodne odnose, i kroz slučajeve koji su se već dogodili objasni i tehničku pozadinu, ali i političke i diplomatske posljedice sajber ratovanja.
Predavanje će biti na sljedeće teme:
  1. Arhitektura Interneta
  2. Virtuelni novac ili kriptomonete (crypotcurrencies)
  3. Vještačka inteligencija i mašinsko učenje
  4. Tviter diplomatija
  5. Ko kontroliše internet
  6. Najčešće prijetnje na internetu
  7. Slučaj 1: Pad DNS servera
  8. Slučaj 2: Upad u Demokratsku stranku u SAD
  9. Slučaj 3: Petja virus
Sva predavanja će biti na engleskom jeziku i učesnici koji budu prisustvovali na svih 9 predavanja će na kraju dobiti sertifikat o uspješno završenoj školi. Za više informacija, kao i  za prijave pogledajte veb stranicu Škole ili posjetite FB stranicu.
(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin