Besplatna obuka u Bihaću “Mladi u fokusu”

10 jun
Rok prijave 20.06.2018

“Mladi u fokusu” je projekat omladinskih lidera koji za cilj ima educirati mlade ljude o elementarnim stvarima koje se tiču aktivizma i volonterizma, naučiti ih tehnikama liderstva i timskog rada te lobiranja/javnog zagovaranja i upoznati ih sa zakonskim regulativima koje im omogućuju minimalne uslove za njihov aktivistički angažman unutar zajednice.

Obuka se održava 26. (utorak) i 27.6.2018. godine (srijeda), u prostorijama Kulturnog centra Bihać, a obuku predvode polaznici projekta UMiD (Uči, misli i djeluj – Generacija 11): Ines Bezdrob i Kenan Kečanović, dugogodišnji omladinski aktivisti uz pomoć: Belmina Fajića i Hamze Džaferovića.

Također, projekat “Mladi u fokusu” prvobitno se sastojao od anketnog istraživanja u pojedinim srednjim školama i fakultetima o poznavanju i uključenosti mladih ljudi u volonterizam te aktivizam, njihovim zagarantovanim pravima dobijenih od nadležnih institucija na raznim nivoima vlasti i općenito o njihovim životnim interesima te mišljenju o trenutnom stanju unutar njihove zajedice.

ROK za prijavu na dvodnevni seminar “Mladi u fokusu” je od 9.6.2018. godine (subota) do 20.6.2018. godine (srijeda) do 12:00 sati. Prijaviti se možete ovdje.

UVJETI učestvovanja na seminara su:

  • Učenik si prvog, drugog ili trećeg razreda srednje škole;
  • Živiš ili pohađaš srednju školu u Bihaću;
  • Učestvovat ćeš na oba dana obuke;
  • Poštovat ćeš grupna pravila dogovorena na ovoj obuci;
  • Odobravaš objavljivanje svojih fotografija na facebook stranicu projekta “Mladi u fokusu”;
  • Biti ćeš aktivan/na na radionicama i potrudit će se da saznaš mnogo novi stvari;
  • Kako se “znanje množi dijeljenjem”, sve naučene stvari na ovoj obuci rado ćeš prenijeti na svoje vršnjake.

ŠTA TREBAMO ZNATI o obuci “Mladi u fokusu”:

  • Omladinska obuka “Mladi u fokusu” održat će se 26. i 27.6.2018. godine u prostorijama Kulturnog centra Bihać, a kroz koju će proći 25 budućih omladinskih aktivista i aktivistica. Polaznici obuke učit će mnoge interesantne i zanimljive stvari, a one se tiču: liderstva i timskog rada, građanskog aktivizma i volonterizma, javnog zagovaranja/lobiranja i zakona prema mladima. Također, iste će i praktično primijeniti.
  • Na dvodnevnoj obuci učesnicima je obezbijeđen po jedan obrok te osvježenje, uz sve potrebne materijale za učestvovanje i rad na radionicama, a sve ovo biti će popraćeno uz puno zabave.
  • Po završetku dvodvne obuke učesnici će dobiti certifikat kao polaznici prve genracije omladinske obuke “Mladi u fokusu”.

POWERED BY: Institut za razvoj mladih KULT & Udruženje ABC.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments