Besplatna Microsoft obuka u Sarajevu

6 feb
Rok prijave 15.02.2016

Mladi ste, nazaposleni, imate određena predznanja iz informacionih tehnologija, osnovno poznavanje engleskog jezika i aktivno tražite zaposlenje?

Pozivamo vas da se prijavite za pohađanje Microsoft kurseva u „Microsoft skills centru“ u Sarajevu.

Uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP), Microsoft skills centar Sarajevo (koji se nalazi u prostorijama Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu) nezaposlenim mladima iz Kantona Sarajevo omogućeno je pohađanje Microsoft kurseva bez plaćanja naknade. Za uspješne polaznike obuke, osigurana je i mogućnost besplatne Microsoft certifikacije.

Učešće u ovom programu otvoreno je samo za mlade osobe (do 30 godina) koje su u JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo evidentirane kao nezaposlene, dok će prednost imati one osobe koje se u službi za zapošljavanje nalaze u savjetodavnom procesu. Preduslov za učešće je i određeni nivo predznanja u korištenju računara i osnovno poznavanje engleskog jezika. Stručna sprema nije uslov za učešće.

Proces prijave se odvija u sljedećim koracima:

1. Kandidat se registruje na sajtu: http://www.skillscenter.ba/
2. Nakon potvrde statusa nezaposlene osobe, Skills centar obavještava kandidate o terminu testiranja. Kao što je već napomenuto, program obuke podrazumijeva određeni nivo predznanja. Zadovoljavanje ovog kriterija se ustanovljava kroz testiranje
3. Svi kandidati se obavještavaju o rezultatima testiranja, a kandidati koji su položili test i o terminu početka obuke.

Napominjemo da je istraživanje tržišta rada koje je, pred realizaciju ovog projekta, provelo predstavništvo Microsofta za BiH, ukazuje na veliku vjerovatnoću zapošljavanja uspješnih polaznika, obzirom na veliku potražnju poslodavaca za vještinama koje su predmet obuke te na visoko povjerenje koje imaju prema Microsoft sistemu certifikacije.

Prijavite se još danas i time napravite prvi korak prema karijeri u IT industriji!

Više informacija potražite na web stranici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Ambasada Švajcarske, a implementira njemačka kompanija GOPA mbH: http://yep.ba/iskoristite-priliku-poziv-za-ucesce-u-obuci-u-microsoft-skills-centru-u-sarajevu/

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin