Besplatna edukacija za mlade političke lidere i liderke iz Bosne i Hercegovine

29 mar
Rok prijave 08.04.2019

Projekat PRO-Budućnost želi mladim političkim snagama pružiti platformu za usvajanje i unapređenje vještina i znanja važnih za vođenje odgovornog i konstruktivnog diskursa, koji bi doprinio poboljšanoj klimi dijaloga radi izgradnje i opstojnosti trajnog mira u Bosni i Hercegovini.

– Edukacija je otvorena za sve mlade političke lidere i liderke od 18 do 35 godina.

– Šest mjeseci programa u tri faze:

– April/travanj – maj/svibanj 2019: on-line edukacija „Mala škola za izgradnju mira (MŠIM)“ http://sspb.probuducnost.ba

– Maj/svibanj – juni/lipanj 2019: dvije edukativne radionice za učesnike i učesnice koji su uspješno završili «Malu školu za izgradnju mira». (OTVORENE PRIJAVE)

– Jesen 2019: praktična primjena usvojenih znanja

– Edukacija je besplatna!

Tokom MŠIM učesnici i učesnice će se upoznati sa različitim društvenim elementima i procesima važnim za izgradnju trajnog mira, u formi on-line edukacije, što podrazumijeva pohađanje škole preko PC-ja, prenosnog računala, tableta ili mobitela i pristup sadržaju u vrijeme koje odgovara učesnicima/učesnicama odgovara tokom trajanja škole. Dvije edukativne radionice će razvijati praktične vještine političkog komuniciranja, a kroz javne istupe i/ili debate će se iste praktično primjenjivati.

Poziv za učešće na edukaciji je otvoren za sve politički aktivne mlade u Bosni i Hercegovini.

Prijave sa imenom i prezimenom, e-mailom i brojem telefona poslati do 8. aprila/ travnja 2019. godine na e-mail: [email protected], nakon čega će prijavljeni dobiti detaljne upute vezano za edukaciju.

Za dodatna pitanja i informacije možete kontaktirati i 033/726-837.

PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

(Visited 347 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović