BBI raspisala konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima iz jugozapadne BiH

29 okt

Bosnia Bank International raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja iz regije jugozapadne Bosne i Hercegovine.

BBI dodjeljuje stipendije iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“ po regijama, a ovaj put je na redu jugozapadna BiH, koja obuhvata teritoriju Herecegovačko-neretvanskog, Zapadno-hercegovačkog i Kantona 10, te opštineTrebinje, Ljubinje, Bileća, Berkovići, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Kalinovik i Foča.

Mjesečni iznos stipendije je 100 američkih dolara, a dodjeljuje se tokom svih 12 mjeseci godišnje.

Osim opštih, jedini posebni uslov je da se radi o djeci bez jednog ili oba roditelja. Prednost će imati studenti iz porodica poginulih boraca, odnosno studenti u čijim porodicama postoje pripadnici ratnih vojnih invalida preko 50%, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobilisanih boraca.

Stipendisti će biti u obavezi odazvati se na poziv Davaoca stipendija za prisutvovanje edukacijskim i sličnim predavanjima koji se organiziraju u regiji kojoj gravitira prebivalište dobitnika stipendije.

Konkurs je raspisala Komisija BBI-a za izbor i dodjelu stipendija, u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Federacije BiH, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom u BiH, te Asocijacijom „Fatma“.

Prijavu sa potrebnom dokumentacijom potrebno je poslati Komisiji BBI za izbor i dodjelu stipendija sa naznakom „Konkurs za stipendije iz Fonda ‘Sheikh Saleh Kamel – Regiona 4 – jugozapadna BiH“ ili lično predati u prostorijala filijala BBI-a u Mostar ili Konjicu.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja Konkursa 24. oktobra.

Više informacija može se dobiti upitom na broj 0800 200 20 ili na internet adresu [email protected], kao i u samom Konkursu.

Stipendije.ba

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin