Banja Luka: Prijavi se za program „Stariji brat, starija sestra“

15 okt

Imaš između 20 i 30 godina? Živiš u Banjaluci? Slobodno vrijeme želiš kvalitetno iskoristiti i usrećiti jednog klinca ili klincezu? Ako je odgovor na sva tri pitanja DA, javi se na [email protected] ili [email protected] i budi dio programa „Stariji brat, starija sestra“.

Ovaj program se realizuje još od 2002. godine, a cilj je djeci obezbijediti starijeg brata ili sestru, sa kojim će se družiti i kvalitetno provoditi vrijeme. U projektu učestvuje i Udruženje samohranih roditelja „Ponos“, sa čijim štićenicima će se volonteri družiti.

Princip programa jeste da svaki volonter provede određen broj sati sedmično sa djetetom, kako bi zajedno sa njim razvijao životne vještine i navike, stvorio odnos povjerenja, te podijelio sa njim lijepe trenutke. Druženje se organizuje u skladu sa mogućnostima, a može obuhvatati odlaske u bioskop, igraonicu, kulturne ustanove, sportske aktivnosti…

Više informacija možete dobiti putem spomenutih mailova ili lično u prostorijama Udruženja Nova generacija i Omladinskog centra Zdravo da ste.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin