Banja Luka: Javni poziv za besplatnu obuku operatera za rad na CNC mašinama

19 jun
Rok prijave 15.07.2018

Angažovanjem stručnog osoblja (profesora) i upotrebom adekvatnih tehničkih i prostornih uslova koje pruža Mašinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, obuka će pružiti sistematičan oblik edukacije novih operatera za rad na CNC mašinama u trajanju od 40 radnih časova, kroz različite organizacione oblike nastave – teorijska nastava, vježbe i praktičan rad. Obuka novih CNC operatera, putem prilagođenih materijala i praktične komponente, predstavlja aktivnost UG Mreža novih ideja, kako bi se mladim nezaposlenim osobama pružila prilika da aktivnije i sa širim dijapazonom mogućnosti i vještina učestvuju na tržištu rada, te pronađu zaposlenje u što kraćem vremenskom roku. Tome u prilog govori i činjenica da su operateri CNC mašina deficitaran kadar na tržištu rada u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Svim učesnicima koji uspješno polože fazu testiranja stečenih znanja, biće uručen sertifikat od strane predstavnika Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Analizirajući okvire tržišta rada, odabranih sedam novoobučenih operatera za rad na CNC mašinama trebalo bi pronaći adekvatno zaposlenje na lokalnom nivou, u kratkom vremenskom periodu, o čemu svjedoče i iskustvena usmena predanja osoba zaduženih za obuku operatera, a sa kojima su članovi UG mreže novih ideja obavili informativne razgovore u pripremnoj fazi projekta.

Uslovi za apliciranje:

– Da Vam je stalno mjesto prebivališta grad Banja Luka;
– Da ste punoljetni; da niste stariji od trideset godina na dan početka obuke;
– Da ste prijavljeni kao nezaposleno lice na Birou za zapošljavanje RS – Filijala Banja Luka.

Ukoliko ispunjavate navedene uslove, pošaljite nam sljedeće podatke:

– Vašu biografiju (CV);
– Vaše motivaciono pismo (od posebnog je značaja da napišete kvalitetno motivaciono pismo, u kojeme ćete opisati razloge i ličnu motivaciju za Vaše apliciranje na obuku)

Rok slanja podataka je do 15.07.2018 godine, a podatke šaljite na e-poštu: [email protected] sa naslovom poruke “OBUKA ZA CNC”.
Prilikom odabira kandidata neće se uzimati u obzir smjer ili stepen njihovog dosadašnjeg obrazovanja. Posebno ohrabrenje se stavlja na prijavu ženske populacije na obuku.

Više informacija o obuci možete saznati na zvaničnoj fejsbuk stranici UG mreža novih ideja.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments