Banja Luka: Besplatan kurs samoodbrane za žene i djecu

12 apr
Već treću godinu za redom, Sportsko udruženje ”Feniks” iz Banjaluke želi da pomogne najugroženijima (žene i djeca) i obuči ih i pripremi, kako se pravilno postaviti u slučaju napada i preživjeti, navode u klubu.
 
Kurs će trajati 3 mjeseca (od početka juna do septembra 2016. godine) i biće besplatan za sve zainteresovane. Ciljne grupe su žene i djeca. Obuka samoodbrane se sprovodi po metodama Kiki Melo akademije brazilske džiudžice iz Lozane, Švajcarska.
Program obuke je osmišljen tako da se slabije i sitnije osobe mogu oduprijeti od napada krupnijeg i jačeg napadača, korišćenjem poluga i pravilnom primjenom tehnike, a program dječije samoodbrane je osmišljen u vidu igara koje su lako razumljive i zanimljive.
Po isteku trećeg mjeseca održaće se polaganje gde će polaznici i polaznice dobiti sertifikat za savladan prvi stepen samoodbrane.
Sportsko udruženje ”Feniks” ima dugogodišnje iskustvo u obučavanju samoodbrane. U prethodnoj godini imali smo ogromno interesovanje i nismo bili u mogućnosti prihvatiti sve prijave odjednom. Broj polaznika koji su pohađali program 2015. je bio 105 (75 žena i 30 djece) što je bilo za 300% više u odnosu na 2014. godinu, navode u klubu.Info broj: 066/457-001. Broj polaznika je ograničen.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin