Atlantbh: Prilika za praksu

5 dec
Rok prijave 20.12.2015

Izdvajaću se iz mase jer uvijek želiš saznati više? Imaš jaku želju sa usvajanjem novih znanja? Uvijek pitaš i istražuješ? Uz sve ovo, voliš tehnologije i pratiš svjetske trendove? Onda si upravo ti idealan kandidat za ABH praksu!

Prijavi se i svoja znanja upotpuni sa praktičnim radom na projektu!

Projekti

Razvoj Java aplikacija

Kandidat će raditi na razvoju RESTful web servisa koristeći Java tehnologije bazirane na Spring i Hibernate framework-u. Također, upoznat će se sa mnogim drugim zanimljivim pojmovima tokom prolaska kroz sve faze razvoja softvera, kao sto su Jersey, Jenkins, Maven, GitHub, AWS, JUnit, Design patterns, MVC, CI, itd.

Automatizacija testova za web i mobilne aplikacije

Kandidat će raditi validaciju mobilne ili web aplikacije, što podrazumijeva dizajniranje i kreiranje test case-ova, te izvršavanje istih. Kandidat će imati priliku da radi prema agilnoj metodologiji i koristi popularne tehnologije, programske/skriptne jezike kao što su Ruby, RSpec, Watir, Git, Jenkins, Appium itd.

Ember.JS

Kandidat će raditi na razvijanju fontenda web aplikacije pri čemu će koristiti posljednje frontend tehnologije kao što su EmberJS, CSS3, HTML5, itd.

Razvoj Ruby on Rails aplikacija

Kandidat će raditi na razvoju Ruby on Rails web aplikacije. Također, upoznat će se sa mnogim zanimljivim tehnologijama i konceptima tokom prolaska kroz sve faze razvoja softvera, kao sto su GitHub, AWS, Stripe, Bootstrap, HTML, CSS, JavaScript, MVC, Ruby gems, PostgreSQL, deployment na Heroku itd.

Data Analytics

Kandidat će raditi na interpretaciji, analizi, modeliranju i vizualizaciji podataka koristeći statističke tehnike, machine learning, R programski jezik i još mnogo zanimljivih i korisnih alata.

Android projekat

Kandidat će raditi na definisanju, dizajniranju i isporučivanju feature-a za Android aplikaciju koristeći tehnologije kao što su Android UI, REST, Android SDK, Java itd.
Kandidat će se susresti sa izazovima u uspostavljanju kompatibilnosti aplikacija sa različitim verzijama Androida kako i vrstama uređaja.

iOS projekat

Kandidat će raditi na razvoju zanimljive aplikacije od samog početka koristeći najnovije iOS tehnologije kao što su UIKit, Cocoa Touch, XCode, API. Također, u toku razvoja aplikacije, kandidat će proći kroz sve faze razvoja aplikacije kao što su user interface, dizajn, implementacija, te testiranje aplikacije.

Osnovne informacije o ABH praksi

Praksa traje dva do tri mjeseca, ovisno o vremenu koje je potrebno praktikantu da kompletira projekat.

Kada počinje ABH praksa?

ABH praksa počinje početkom mjeseca februara, a selekcija kandidata će se vršiti u januaru.

Šta ABH nudi praktikantu?

Individualni pristup – svaki praktikant će imati svog mentora koji će mu biti na raspolaganju da uspješno završi projekat.

Feedback – na kraju svakog mjeseca praktikant će imati priliku da prezentuje svoj rad i dobije feedback za različite aspekte svog rada.

Kako i kada se prijaviti?

Svi kandidati zainteresovani za praksu u Atlantbh svoju prijavu trebaju poslati na email  [email protected] najkasnije do 20.12.2015. godine.

Prijava treba da sadrži:

• Biografiju kandidata
• Projekte na koje se kandidat prijavljuje
• Kratko obrazloženje zašto je kandidat zainteresovan za određeni projekat i zašto treba biti izabran

Napomena: Kandidati svoje prijave mogu poslati za više različitih projekata.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin