Atlantbh dodjeljuje 20 stipendija za studente IT studijskih programa širom BiH

31 okt
Rok prijave 29.11.2019

Već drugu godinu za redom, kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije studentima IT studijskih programa širom Bosne i Hercegovine. Prethodne godine, dodijeljeno je 10 stipendija za dvije kategorije studenata, a ove godine Atlantbh je udvostručio navedeni broj i dodjeljuje ukupno 20 stipendija.

Početkom naredne godine, kompanija Atlantbh navršava 20 godina postojanja (8. marta 2020. godine), što predstavlja 20 godina uspješnog pružanja softverskih rješenja globalnim klijentima, koristeći najnovije tehnologije, 20 godina podrške mladom talentu uz slogan “Making things look easy”.

Prošlogodišnji Atlantbh stipendisti, stigli su iz različitih krajeva države, sa posebnim entuzijazmom, energijom i posvećenosti ostvarenju IT ciljeva. Neki od stipendista su u međuvremenu postali polaznici Atlantbh prakse, koja pruža studentima priliku za sticanje praktičnog iskustva tokom studija, te ih priprema za tržište rada.

Ovogodišnje stipendije su namijenjene studentima prve i druge godine IT studijskih programa, a mogu aplicirati za dvije kategorije, kategoriju studenata sa izvanrednim uspjehom u nastavnim i van-nastavnim aktivnostima ili za kategoriju studenata sa slabijim imovinskim stanjem.

Aplikacije za stipendiju se mogu poslati najdalje do 29. novembra, a više informacija o stipendijama, uslovima koje studenti moraju ispunjavati za obje kategorije, te uputama za prijavu su dostupne na ovom linku.

(Visited 176 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević