ASuBiH organizuje četvrti put zaredom „Socijalni dan 2019“

29 sep

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) četvrti put zaredom organizuje projekat pod nazivom „Socijalni dan“ koji će se implementirati 18.10.2019. godine u preko 40 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine.

Socijalni dan je projekat koji srednjoškolcima, na jedan dan, daje priliku da zamjene školske klupe radnim mjestima. Na ovaj način srednjoškolci stječu svoje prvo radno iskustvo, pruža im se prilika da teorijsko znanje napokon primjene u praksi, ali i mogućnost da odlaskom na radno mjesto donesu odluku o njihovom budućem zanimanju.

Projekat sadrži veliki broj korisnih rezultata za zajednicu. Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac volontira, poslodavac je dužan da uplati dnevnicu za tog učesnika u Fond Socijalnog dana. Svrha ovog Fonda jeste da srednjoškolci volontirajući jedan dan prikupe novčana sredstva kojima će se financirati projekti u lokalnim zajednicama. Na ovaj način dolazimo do zadovoljenja potreba mladih i zajednice jer firme ulažu sredstva u svoju zajednicu i njene ambiciozne mlade.

Fb event

(Visited 223 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević