Art Klub Prostor: Poziv na radionice grafičkog dizajna, web dizajna i animacije

1 mar

Art Klub Prostor poziva sve zainteresovane da se prijave na radionice grafičkog dizajna, web dizajna i animacije.

Radionice su podijeljene u tri ciklusa i predviđeno je da svaka traje dva mjeseca.

Prvi ciklus predstavlja program na kojem ćete naučiti sve o dizajnu štampanog promotivnog materijala, plakata, bilborda, poslovne galanterije, dizajnu aplikacija za tekstil, pripremi za štampu, dizajnu korporativnog identiteta, prelomu knjiga i brošura, grafičkoj opremi za knjige. Na programu se obrađuju osnovni elementi za rad u programu Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, kao i u mnogim drugim popularnim alatima.

Drugi ciklus uputiće Vas u teoriju multimedijalnih umjetnosti. Naučićete osnove web dizajna, kao i obradu video materijala, savladaćete alate za animaciju, uz čiju pomoć ćete moći da kreirate proste i složene animacije.

Treći ciklus naučiće Vas načine izrade i postavljanja web prezentacija, uz teorijski uvod, a potom i rad sa konkretnim alatom za kreiranje prezentacija. Pravićete web prezentacije, kao i animirane sajtove. Uz to, polaznici će se upoznati sa osnovama HTML jezika, CSS stilovima, itd. Cilj programa je da Vas osposobi da samostalno izrađujete atraktivne web sajtove, da ih postavljate i održavate.

Vještine kojima ćete vladati po završetku ovog programa su:
— realizacija dizajnerskih koncepata i rješenja, korišćenjem kompjuterskih aplikacija;
— mogućnost multimedijalnog, kreativnog izražavanja, korišćenjem digitalnih tehnologija;
— interaktivna naracija i dinamička vizuelizacija u interaktivnom okruženju;
— izrada materijala za vizuelnu komunikaciju, poput brošura, promotivnih materijala, knjiga, novina, multimedijalnih prezentacija, web stranica.

Radionice će voditi Saša Rakić, mladi umjetnik koji se pored grafičkog oblikovanja bavi i istraživanjem savremenog crteža.

Planirano je da se radionice održavaju dva puta sedmično u trajanju od 90 minuta u prostorijama Udruženja građana “Prostor” Banja Luka.
Udruženje je osnovano sa ciljem da predstavi, promoviše, ali i pomogne u otkrivanju novih oblika vizuelne (audio-vizuelne), filmske, literarne umjetnosti i drugih oblika kreativnog stvaralaštva, sa posebnim osvrtom na multimedijalnu umjetnost.

Radionice su namijenjene mlađoj populaciji, nije potrebno prethodno znanje, potrebni su Vam laptop i dobra volja za rad i učenje.

Sa radionicom krećemo nakon što oformimo prvu grupu polaznika koja će brojati do šest učesnika.

Za sve dodatne informacije pišite nam u inbox, mail: [email protected] ili na brojeve telefona: 066/768-421 i 066/225-514.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin