Art Bootcamp: Kreiraj i postani i ti dio Funky priče

30 jan
Rok prijave 01.03.2019

Ako želiš postati dio stvaralačko pozitivne priče koja promoviše urbanu kulturu, hrabrost, kulturnu različitost i sve to na krajnje kreativan način, onda je ovo idealna prilika za tebe.

Udruženje Most će kroz Art Bootcamp okupiti grupu mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine na jednom mjestu, rodnom gradu Udruženja Most i Funky Guerrille – Gradišci, gdje će provesti tri dana (od 15. do 17.03.2019. godine) u radu, eksperimentisanju, kreativnom istraživanju, učenju, druženju i stvaranju jedne nove jedinstvene priče. Funky Guerrilla će pružiti priliku odabranim učesnicima Art Bootcamp-a da njihovi radovi postanu dio jedinstvene kolekcije našeg domaćeg brenda, a koja će kao i ranije imati važnu poruku upućenu svima našim sugrađanima, a i šire.

Na trodnevnom kampu, učesnici/ce će učestvovati na kreativnim radionicama na kojima će učiti o kreativnim, stvaralačkim tehnika te će imati priliku da steknu ili usavrše vještine korištenja alata za rad u dizajnu kao i da steknu praktično iskustvo u kreiranju modne kolekcije.

Kreativni proces Art Bootcamp-a vodiće kreativni direktor Funky Guerrille, Saša Škorić (www.sasadesign.com).

Uslovi/kriteriji za prijavu:

  • Stariji od 18 godina
  • Imaju iskustvo u grafičkom dizajnu, ilustracijama, uličnim grafitima
  • Od učesnika se očekuju da koriste vlastiti laptop tokom aktivnosti

Ukoliko se vidiš dijelom ove priče, pošalji nam svoj CV, motivaciono pismo sa do 400 riječi kao i portfolio sa radovima najkasnije do 1. marta 2019. Godine na e-mail: [email protected]

Projekat je dio regionalnog projekta Divided Past – Joint Future, koji provodi OKC Banjaluka, a finansira Evropska unija.

(Visited 183 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments