Aplikacije za Regionalni forum Evropskog parlamenta mladih u Sarajevu!

5 mar
Rok prijave 06.03.2016

Regionalni forum je dvodnevni događaj baziran na simulaciji Evropskog parlamenta u organizaciji Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini.

Održavanje Regionalnog foruma predviđeno je za četiri grada u kojima Evropski parlament mladih djeluje, i to Banja Luka, Mostar, Sarajevo i Tuzla, gdje će 240 srednjoškolaca naučiti osnove funkcionisanja Evropskog parlamenta, te unaprijediti vještine javnog govora.

Regionalni forum u Sarajevu održaće se 19. i 20. marta 2016. godine na kojem je planirano učešće više 60 učenika iz srednjih škola od 16 do 19 godina. Tokom Regionalnog foruma, učesnici će imati priliku da kroz stvaranje rezolucije na razne socijalne i kulturne teme unutar foruma i da pokažu otvorenost prema drugim učesnicima, spremnost da uče jedni od drugih i odlučnost prema iznošenju vlastitog stava.

Rok za aplikacije je 6.3. 23:59 I aplikacionu formu možete pronaći na linku https://podio.com/webforms/15082103/1011971

Evropski parlament mladih u BiH (EYP BiH) je osnovan 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Evrope. Najznačajniji cilj organizacije je podstaći razmišljanje o aktuelnim socijalnim, i kulturnim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

Više informacija o organizaciji, pogledajte na www.eyp.ba ili na Facebook stranici
www.facebook.com/eypbih

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin