Apliciraj na fond i osvoji 3000 KM

14 aug
Rok prijave 21.08.2017

Poziv omladinskim organizacijama i neformalnim grupama mladih za dostavljanje nacrta projekta i učešće u kampanji ˝Budi junak-junakinja svoje zajednice 2017˝

Mlad si i član si omladinske organizacije ili neformalne grupe mladih iz Srebrenika, Kalesije, Živinica, Lukavca ili Tuzle. Imaš ideju kojom želiš unaprijediti rad svoje organizacije ili možda želiš osnovati novu omladinsku organizaciju koja bi unaprijedila kvalitet života mladih sa područja tvoje zajednice.

Omladinska banka Fondacije tuzlanske zajednice nudi ti podršku kako bi svoju ideju sproveo/la u djelo i daje ti mogućnost da pokažeš da si i ti junak svoje zajednice.

Kako bi ti pomogla u toj namjeri, Fondacija tuzlanske zajednice će kroz set aktivnosti pružiti edukativnu i savjetodavnu podršku za razvoj tvoje ideje kako bi kreirao/la što bolji projektni prijedlog i time uvećao/la šanse za dobijanje finansijske podrške i učešće u kampanji ˝Budi junak-junakinja svoje zajednice˝ čime automatski dobijaš priliku svoju ideju predstaviti lokalnim biznisima i pojedincima i time obezbijediti dodatna finansijska sredstva.

Za početak, potrebno je da nacrt svoje ideje dostaviš u koncept noti, koju možeš preuzeti na margini desno, najkasniije do 21.08.2017. Prilikom popunjavanja vodi računa o informacijama u nastavku teksta:

Cilj poziva :

1. Podržati mlade aktiviste u lokalnoj zajednici i pokazati da su oni istinski junaci svoje zajednice.

2. Osnažiti omladinski sektor kroz jačanje programskih i organizacionih kapaciteta omladinskih organizacija.

3. Potaći lokalne privredne subjekte i pojedince da finansijski podrže projekte mladih junaka i ohrabre ih za poduzetničko djelovanje i razmišljanje.

Šta podržavamo:

  • Projekte usmjerene na programsko, organizaciono i tehničko unapređenja rada omladinskih organizacija čijom će se realizacijom uticati na povećanje broja članova/ica, obogatiti sadržaji i obezbijediti kontinuiran rad organizacija sa mladima.
  • Projekte koji podstiću razvoj poduzetničkog duha i projekte koji obezbjeđuju samoodrživost organizacijama civilnog društva. Projekte koji podstiču poduzetničko razmišljanje i djelovanje, usvajanje vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada, realizaciju servisnih usluga, razmjenu znanja, organizaciju konferencija, sajmova ideja, edukacija o poduzetništvu; projekte usmjerene na podršku mladima pri traženju posla i pokretanju vlastitog biznisa, obrta ili podsticanja na individaulni angažman (freelancing), itd.
  • Inovativne projekte kojima će se poboljšati uslovi življenja u zajednici a posebno mladih.Podržavamo inovacije i ideje iz područja informatičkih, tehničkih, društvenih i drugih oblasti, koje obezbjeđuju kreativno rješenje određeneg problema ili potrebe u zajednici.

Iznos podrške:

  • Maksimalan iznos podrške po projektu iznosi 3 000,00KM po projektu.

Aplicirati mogu:

1. Omladinske organzacije sa područja općina Srebrenik, Kalesija, Lukavac, Živinice i sa područja Grada Tuzla (Član 4. Zakona o mladima FBiH, stav 2.)

2. Neformalne grupe sa područja općina Srebrenik, Kalesija, Lukavac, Živinice i sa područja Grada Tuzla koje će kroz projekat osnovati omladinsku organizaciju.

Rok za prijavu:

Svi koji dostave koncept obrasce svoje ideje do 21.08. 2017. dobit će edukaciju iz dva modula:

I MODUL OBUKE IZ OBLASTI PODUZETNIŠTVA

II MODUL OBUKE-KREIRANJE I IZRADA PROJEKTNOG PRIJEDLOGA

Poziv za dostavljanje finalnih projektnih prijedloga biće otvoren početkom septembra. A podrška najboljim projektima biće realizovana sredinom oktobra mjeseca.

Koncept obrazac svoje ideje dostaviti e-mailom na sljedeće adrese:

Ne zaboravi jednu veoma važnu stvar!

„Mi podstičemo mlade da čine pozitivne promjene u svojim životima i lokalnoj zajednici u kojoj žive“

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments