Anketa: Stručne prakse i do-edukacija za vrijeme trajanja fakultetskog obrazovanja

10 nov

Omladinska novinska asocijacija (ONAuBiH) je nevladina, neprofitna organizacija, osnovana 2007. godine, te se bavi stvaranjem medijskog prostora za mlade i edukacijom mladih u polju medija i novinarstva kroz radionice, seminare, razmjene, praksu i sl. ONAuBiH je, zajedno s 25 organizacija, ponosni član European Youth Press (EYP), krovne organizacije za sve omladinske medije u Evropi.

U sklopu svojih aktivnosti, naša Asocijacija nudi praksu mladim novinarima/novinarkama i mladim osobama zainteresovanim za medije, u polju radio, video i pisanog novinarstva.

Nova aktivnost Omladinske novinske asocijacije u BiH jeste koncept ‘MediaProgram’ koji okuplja mlade studente žurnalistike s 5 državnih univerziteta u BiH na kojima je zastupljen studij novinarstva. Kroz ovaj koncept, naša organizacija će ponuditi studentima besplatne treninge, do-edukacije i prakse putem svojih oformljenih medija, ali i medijskih partnera Asocijacije.

Kako bismo jasnije prikazali bitnost prakse i do-edukacije koju bi studenti mogli steći kroz ovaj koncept,ukoliko ste student/ica žurnalistike, molimo Vas da izdvojite mali dio Vašeg vremena na ispunjavanje ankete. Prikupljeni podaci će se koristiti u svrhu kreiranja koncepta pomoću kojeg će studentima žurnalistike biti omogućeno usavršavanje u vidu pripravničkog rada u medijima, ali i eksterne edukacije. Molimo da na pitanja odgovarate jasno i iskreno, vođeni ličnim iskustvom.

Anketu popuniti možete na ovom linku.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin