American Corner Mostar: Usavrši znanje engleskog jezika

13 jul

Pozivamo sve učenike/ce srednjih škola, student(ic)e i zainteresovane punoljetne osobe da se pridruže besplatnim interaktivnim radionicama u sklopu “Study Corner” programa u Američkom kutku Mostar. 

Radionice imaju za cilj pospješiti razgovorne vještine na engleskom jeziku, kao i učvrstiti druge vještine potrebne studenti(ca)ma i mladim profesionalcima/kama – vještine pisanja CV-a, motivacijskih pisama/prijava, akademskih eseja, “networking” vještine i ostavljanje dobrog utiska na intervjuima za stipendije, za posao i sl.

Raspored radionica:

* Srijeda, 4.7.2018. 16:30-18:00 h – Networking / CVs

* Srijeda, 11.7.2018. 16:30-18:00 h – Networking / Job Interviews

* Srijeda, 18.7.2018. 16:30-18:00 h – Writing Workshop / College Essays

Radionice vodi Armando Turrubiates, student na John’s University u Collegeville (Minnesota, SAD) sa iskustvom rada u univerzitetskom Writing Center i na poziciji menadžera za marketing za studentske organizacije na kampusu. Armando je trenutno intern/volonter u NGO Nešto Više u Mostaru.

Besplatne interaktivne radionice odvijat će se na engleskom jeziku, u ugodnim i tehnološki dobro opremljenim prostorijama Američkog kutka Mostar (suteren Gimnazije Mostar na Španskom trgu).

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments