Ambasada Republike Češke u Sarajevu objavljuje otvaranje poziva za dostavljanje prijedloga u okviru „Fonda za izazove Češkog-UNDP partnerstva“

27 okt
Rok prijave 12.11.2018

Cilj fonda pod nazivom “Challenge Fund: češka rješenja s ciljem održivog razvoja” (u nastavku samo CFCS) je posredovati u prenosu češkog znanja i inovativnih rešenja koja će se fokusirati na razvojne izazove koje su identifikovale kancelarije UNDP-a u partnerskim zemljama (BiH) i doprinijeti dostizanju SDG-a. Fond traži inovativna rješenja sa dodanom vrijednošću koja će posebno uključiti nove metode, ideje ili proizvode.

Prihvatljivi kandidati mogu dolaziti iz češkog privatnog sektora, nevladinih organizacija, univerziteta, državnih institucija ili istraživačkih centara. Podnosioci zahtjeva su obavezni da angažuju lokalne partnere kako bi osigurali izvodljivost u lokalnim uslovima i promovisali održivost i naknadne primjenljivosti rješenja.

Detaljnije informacije možete pronaći na linku UNDP ili UNGM.

Tema za BiH: Ubrzavanje ekonomskog rasta kroz tehnologiju i efikasno upravljanje prirodnim resursima

Očekivani datum početka ugovora: Novembar 2018

Očekivana dužina trajanja ugovora: do 1 godine

Procijenjeni troškovi: između US $ 20,000 i US $ 40,000, učešće aplikanta min. 20% od ukupnog budžeta projekta.

Svoje prijedloge možete slati putem e-maila (svi traženi dokumenti u PDF formatu, maksimalna veličina 10MB) na: [email protected] najkasnije do 12. novembra 2018 (22:00 CET) (GMT + 1 sat).

(Visited 146 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments