Aktivistička šetnja/marš povodom 08.03. – Međunarodnog dana žena

5 mar

OBILJEŽAVANJE 8. MARTA – MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
„Ujedinjene i ujedinjeni u svoj našoj različitosti djelujemo mirno – svjesne da nema istinskog mira bez pravde i ravnopravnog tretmana za sve nas!“

Fondacija CURE organizuje aktivističku šetnju/marš povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena zajedno sa svim zainteresovanim individuama, organizacijama i formalnim/neformalnim grupama te s članovima/icama Zenske mreže BiH, Mreže za izgradnju mira i Inicijative Građanke za ustavne promjene koji/e žele da sa svojim prisustvom odaju počast herionama i braniteljicama ženskih prava koje su djelovale prije nas, te da šetamo ujedinjeni/e u svoj našoj različitosti kako bismo dokazali/e da iako se smatramo manjinskim i marginalizovanim grupama, naše zajedničko prisustvo je preveliko u broju da bi se tek tako ignorisalo.

Početak marša planiran je u srijedu, 08.03.2017. godine, u 12:00h i kretat će se od od Parlamentarne skupštine BiH rutom kroz Titovu ulicu do BBI, ispred BBI će biti organizovano stajanje i onda se ruta nastavlja do Trga oslobođenja (ispred zgrade SVJETLOSTI) gdje se završava marš.

Ovaj marš ima poseban značaj, jer se dešava u vremenu kada su žene širom svijeta suočene s retradicionalizacijom usljed jakih konzervativnih političkih struja, čija politika negira i ignoriše prava drugih i drugačijih. Osmomartovski marš u Sarajevu je prilika da svaki pojedinac/ka pokažu solidarnost sasestrama iz regije i cijelog svijeta koje hrabro stoje u odbrani ženskih prava, društveno marginalizovanih skupina, uspostavi mira i nenasilja u svim zajednicama diljem svijeta.

FB EVENT

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin