Akademija za političke lidere/ke u BiH: Poziv za studente/kinje fakulteta u Sarajevu

15 nov
Rok prijave 08.12.2016

“Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice” Banja Luka desetu godinu organizuje Akademiju za političke lidere/ke u BiH. Akademija je namjenjena mladim liderima iz političkog i društvenog života starosti od 18 do 27 godina. Program obuhvata razvoj kapaciteta i sticanje znanja iz oblasti društvenog i političkog života te sticanje vještina neophodnih za društveni i politički angažman.

Akademija se realizuje kroz 4 tematska modula.

U proteklih 9 godina Akademiju je uspješno završilo 185 mlada političara/ke iz 43 grada i opštine u BiH iz 29 različitih političkih partija. Mnogi od polaznika/ca zauzimaju značajne i visoke pozicije te imaju velike odgovornosti u donošenju odluka u javnom interesu.

Od 2013., pored predstavnika političkih partija, u Akademiju su uklјučeni i studenti, prvenstveno društvenih nauka i koji kod sebe prepoznaju liderske sposobnosti.

Budući da se svaki modul održava u drugom gradu u BiH, ove godine 4. modul Akademije se realizuje u Sarajevu,  u periodu 12. decembar – 15. decembar 2016.

 Pozivamo studente iz Sarajeva i regije (sa privatnih i javnih fakulteta i univerziteta) da se prijave na pohađanje Modula 4 Akademije.

 Tema modula je „Ljudska prava u BiH“.

Prijave:

Prednost imaju studenti političkih i društvenih nauka koji do sada nisu učestvovali na Akademiji

  • Troškovi materijala i predavanja su pokriveni
  • Troškovi prevoza nisu pokriveni
  • Polaznici nemaju obavezu plaćati bilo kakve troškove
  • Prijava treba da sadrži: IME, PREZIME, GODINA STUDIJA, FAKULTET, GODINA ROĐENјA, 3 REČENICE O MOTIVU UČEŠĆA I KONTAKT.
  • Broj mjesta ograničen na 20

S tim u vezi 20 studenata koju budu odabrani prisustvovaće samo na pomenutom Modulu. Na Akademiji će učestvovati još 20, već odabranih mladih političara koji pohađaju sve module Akademije.

Prijaviti se možete do četvrtka 08. decembra 2016. godine (do 12:00 časova), a odabrani studenti će biti naknadno obavješteni o detalјima održavanja modula.

Nakon završetka 4. modula studenti koju budu prisutni na svim predavanjima dobiće uvjerenje o pohađanju Modula 4 “Akademije za političke lidere/ke u BiH- 2016“.

Prijave:

E: [email protected]

Više info i komunikacija:

www.pm.rs.ba ili na 051 303 310

TW: @PereptuumBL #Akademija2016

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin