AIESEC: Rad sa omladinom u Zlatnom gradu, život u češkom društvu

23 nov

Lokalna kancelarija AIESEC Banja Luka nudi priliku za sve vas koji želite da obogatite svoje iskustvo novim pogledom na svijet i korisnim vještinama. Riječ je o Edison projektu u Češkoj Republici, koji je volonterskog tipa i traje od šest do osam sedmica.

 

Vizija ovog projekta je da kreira tolerantnije i pozitivnije saživote u češkom društvu u odnosu sa drugim nacijama i kulturama, bazirano na uzajamnom razumijevanju, te da radi na redukciji predrasuda i stereotipa. Na praksi bi se radilo sa učenicima osnovnih i srednjih škola, kako bi se češkoj omladini pružila prilika da razmišlja o svim mogućnostima. Razumijevanjem drugih kultura, načina ponašanja i razmišljanja će naučiti kako da rješavaju i razmišljaju o svojim životnim, ali i o svjetskim problemima, što će ih motivisati da ispune svoje buduće planove i snove.

Zadatak praktikanta bio bi da pripremi interaktivne prezentacije i aktivnosti na engleskom jeziku, prilagođenje određenom tipu škole i starosne dobi. Teme kojima bi se bavili su edukacija, sport, kultura, politika, socijalna i ekonomska situacija, istorija, geografija i turizam, a možete ih prikazati na najzanimljivije načine kroz kvizove, diskusije, igrice, plesove, itd.

Sam ovaj projekat traje već  et godina, održan je u 170 čeških gradova i sela, 490 osnovnih i srednjih škola je uključeno, a 844 međunarodna studenta iz cijelog svijeta radila su  na ovom projektu.

Ovo je jedinstvena prilika da živite i radite u multikulturalnoj sredini, da upoznate nove ljude i njihov  način razmišljanja,  ali i da  utvrdite svoje prezentacijske  vještine, timski rad, kulturnu osviještenost, edukacijske sposobnosti.

AIESEC u Češkoj osiguraće vam smještaj i, vrlo vjerovatno, hranu.

Mjesec novembar rezervisan je za predivni grad Prag, a ukoliko niste sigurni da je baš sada pravo vrijeme da odete, isti projekat ponoviće se u januaru.

U svakom slučaju, ne propustite šansu! Prijavite se na:https://podio.com/webforms/13015968/919409

Više informacija o ovoj, ali i drugim prilikama koje AIESEC Banja Luka nudi, možete saznati na našem sajtu  http://www.aiesec.ba/

AIESEC Banja Luka

Bbportal.info

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin