AIESEC prakse za ljeto su spremne!

7 jun

Ljeto stiže, a ispiti se gomilaju. Tražiš ljetni posao ili priliku za odmor?

Dva mjeseca sunca i pauze između semestara su savršeno vrijeme za drugačije,  korisnije ljeto. Otputuj u drugu zemlju i budi dio internacionalnih projekata ili kompanija sa kolegama iz cijelog svijeta!

12341404_10153780706124158_3959114212905173764_n

AIESEC kao globalna, studentska organizacija radi na  razvijanju liderskih sposobnosti i multikulturalnosti kod mladih a to postižemo kroz aktivno članstvo, rad u timovima i internacionalne programe praksi.

Svaka mlada osoba ima priliku izabrati volontersku ili stručnu praksu u jednoj od 126 zemalja svijeta gdje AIESEC kancelarije svake godine rade na novim projektima i saradnjama.

Volonterske prakse se nazivaju Global Citizen i one traju 6 do 8 sedmica. Podrazumijevaju angažman na društveno- korisnim projektima iz oblasti obrazovanja, kulture ,društvenog preduzetništva i ekologije. Namijenjene su svim mladima, između 18 i 30 godina, nezavisno od  vrste i studijskog programa koji pohađaju. Poželjno je dobro poznavanje engleskog jezika i  kreativnost, motivacija i želja za napredovanjem i usavršavanjem. Smještaj i hrana su uglavnom obezbijeđeni, dok praktikant snosi troškove prevoza.

GLOBAL CITIZEN SLIKAA

Global Talent su  stručne, plaćene prakse u internacionalnim kompanijama i institucijama gdje praktikant primjenjuje naučena znanja praktično za šta dobija odgovarajuću naknadu kojom pokriva troškove života u datoj zemlji. Prijave za stručne prakse su otvorene za studente završnih godina studija, diplomce ili studente master studija. Oblasti za ovu vrstu praksi su podučavanje, marketing i informacione tehnologije. Traju od 3-18 mjeseci i zahtjevaju viši stepen poznavanja engleskog jezika.

Internacionale prakse predstavljaju jedinstvenu priliku za mladu osobu da otputuje, iskoristi svoje vrijeme na drugačiji i koristan način, primjeni naučena znanja u praksi, stekne nove vještine i iskustvo. Rad u multikulturalnom okruženju daje novi pogled na svijet i stvara novi krug prijatelja i poznanstava ali i širi dijapazon prilika za rad i stručno usavršavanje.

ko želiš da svoja znanja proširiš i ovo ljeto doživiš bolje i svrsishodnije, prijavi se na https://opportunities.aiesec.org/programmes .

Neke od aktuelnih praksi možeš da pogledaš i na linku  AIESEC prakse u svijetu, ljeto 2016.

Glavni kontakti:   www.aiesec.ba , AIESEC Bosnia&Herzegovina ,[email protected]  i [email protected].

Čekamo te!

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin