AFS: Program razmjene za srednjoškolce u Belgiji

2 dec

Programi interkulturalnog učenja u Belgijii (flamanski dio) omogućavaju srednjoškolcima
iz Bosne i Hercegovine da provedu školsku godinu ili tri mjeseca u maloj, ali gusto naseljenoj zemlji u Zapadnoj Evropi.

AFS učenici tokom razmjene u Belgijii žive u domaćin porodici i pohađaju javnu srednju školu. Tokom razmjene AFS domaćin organizacija za učesnike organizuje najmanje 3 orijentacijske aktivnosti, kao i proslave praznika, izlete i druženja, a učesnici tromjesečnog programa svoje iskustvo interkulturalnog učenja završavaju petodnevnim seminarom u Briselu kojeg organizuje Evropska federacija za interkulturalno učenje (EFIL).

Tokom seminara učesnici imaju priliku naučiti sve što ih zanima o institucijama EU, evropskom i aktivnom građanstvu, posjetiti Parlament EU i družiti se sa oko 200 učesnika programa iz cijele Evrope. Saznajte više informacija o životu u Begiji i specifičnostima belgijske kulture na stranici zemlje.

Posebni uslovi učešća

Za program razmjene u Belgiji (flamanski dio) mogu se prijaviti učenici koji imaju prebivalište na području BiH, pohađaju srednju školu u BiH, imaju odlične ili vrlo dobre ocjene, i rođeni su u periodu od

  • 01.01.1999. do 31.12.2002. godine (za tromjesečni program);
  • 01.01.1999. do 18.08.2002. godine (za jednogodišnji program).

Dodate informacije i rokove za prijave možete pronaći ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin