AFEPA stipendije za master studije

21 jun

Pozivaju se mladi ljudi da se prijave za program stipendija za master studije u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Fakulteti koji nude stipendije su Univerzitet Corvinus iz Budimpešte (Mađarska), Univerzitet agrikulture iz Švedske, Univerzitet Rheinische-Friedrich-Wilhelms iz Njemačke i Univerzitet Catholigue de Louvain iz Belgije. Njihovi partneri u dodjeli ovih stipendija su i sljedeća tri univerziteta: Univerzitet Pontifica iz Čilea, Univerzitet Alberta iz Kanade i Univerzitet Politehnike iz Španije.

AFEPA stipendije dodjeljuju se za master studije u poljoprivredi i zaštiti životne sredine i imaju za cilj da unaprijede poljoprivrednii i prehrambeni sektor i seosku sredinu.

Ovih sedam partnerskih univerziteta priznati su po svom kvalitetu širom svijeta, a posebno njihov kvalitet u oblasti dostignuća u poljoprivredi, ekonomiji i ekološkim naukama.

Stipendije imaju za cilj i da unaprijede i predvide društveno-ekonomske i ekološke faktore, bilo u politiici ili ekonomiji, u fazi evropske tranzicije i razvoja.

Program će trajati dvije godine, a pravo na prijavljivanje imaju kandidati iz svih zemalja. Oblasti koje će studenti izučavati na ovim univerzitetima su : poljoprivreda i šumarstvo, medicina i psihologija i zaštita životne sredine.

Rok za prijavljivanje nije naznačen.

Stipendija potpuno pokriva sve troškove školarine i života kandidata.

Ukoliko želite da se prijavite za stipendiju, kontaktirajte ambasadu zemlje u kojoj želite da studirate u vašoj zemlji.

Dakle, ukoliko želite studirati u Njemačkoj, kontaktirajte ambaadu Njemačke za više informacija.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin