Osma međunarodna biciklijada „Nacionalni park Una“

9 jul
Rok prijave 01.08.2017

Rekreativni – biciklistički klub „Japod“ već osmu godinu zaredom organizira jednu od najuspješnijih i najmasovnijih biciklijada u ovom dijelu BiH. Uprkos rekreativnom karakteru, nezanemariv je interes klubova iz regiona i naše države.

Biciklistička karavana će smaragdnom dolinom juriti u nedjelju – šestog augusta. Okupljanje i polazak sa gradskog trga u Bihaću predviđeni su od 8:00 do 9:00 sati.

Staza biciklijade duga je 45 kilometara i kreće se od Bihaća reko Pritoke, Ripča, Gorjevca, ulaza u NP Una, spusta prema Štrbačkom Buku, zatim do sela Ćelije, te završava u Kulen Vakufu u turističkom centru Discover na ulazu u Kulen Vakuf na samom slapu – buku. Tu je predviđen ručak za učesnike od 15:00 do 16:00 sati. Po završenom ručku bicikla će se smještati vagone na željezničkoj stanici Kulen Vakuf, odakle je povratak vozom u Bihać predviđen u 17:00, a dolazak u grad na Uni u 19:00 sati.

Startnina, kotizacija iznosi 30 KM.

Prijave izvršiti na web stranici kluba:

  • Prijave za 8.biciklijadu 2017.
  • Online prijave traju do 01.08.2017. godine radi planiranja logistike za bicikliste.
  • Ostale informacije možete pronaći na web stranici Rekreativno – biciklističkog kluba ”Japod”.

Učesnicima biciklijade obezbijeđeno je sljedeće:

Medicinska pomoć, tehnička pomoć, zajednički ručak nakon biciklijade, orkjepa na stazi (feed-zone) 2X, besplatan ulaz u NP Una, besplatna vožnja u povratku promotivnim vozom/vlakom, posjeta džamiji Fethija u centru Bihaća, kulturno umjetnički program (folklor) prije starta biciklijade, muzika uživo na vozu, točeno pivo i sokovi na vozu gratis, promotivna majica kao podsjetnik na biciklijadu,

Napomena:

Preporučuje se MTB bicikl, a može i treking sa gumama za makadam.
Organizator ne snosi odgovornost za djelovanje sudionika prema sebi i trećim osobama. Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća naše uvjete oslobođenja od odgovornosti.
Biciklijadu će na čelu kolone voditi iskusni vodiči iz Kluba RBK Japod i zabranjuje se prelazak naprijed iz sigurnosnih razloga. Policijska pratnja obezbjeđena, te vozilo „metla“ za bicikliste koji budu imali kvarova na biciklima.
Za sve učesnike obavezno nošenje kacige!

U fokusu su naravno popularizacija biciklističkog sporta, razvoj cikloturizma, te promocija ogromnih turističkih potencijala. Posebnu draž ovoj manifestaciji u posljednjim godinama, daje mogućnost povratka vozom i uživanja u Uni iz zaista posebne perspektive. Zbog velikog interesa, organizatori su odmah sve zainteresirane upozorili na ograničen broj mjesta u vozu. Međutim i to je samo dokaz da je uživanje zagarantovano…

Uživajmo zajedno u pedaliranju i Uni!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments