7. akcija čišćenja otpada na području Grada Tuzla: Let’s Do It-očistimo zemlju za 1 dan

29 avg
Rok prijave 11.09.2018

Svi mladi ljudi, osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti i građani učešćem u akciji, 14. septembra 2018. godine, imaju priliku dati doprinos razvoju lokalne zajednice.
Najveći ekološki projekat u historiji Bosne i Hercegovine će uspješno sprovesti svoje ciljeve samo uz punu podršku svih građana.

Zainteresovani volonteri registraciju mogu izvršiti na www.letsdoit.ba/registracija, a više informacija mogu dobiti putem Facebook stranice Let’s do it Tuzla, te na broj telefona 062/174-961.

CENTRALNO OKUPLJANJE VOLONTERA – Informacije o centralnom mjestu okupljanja volontera će biti objavljene naknadno.

ORGANIZOVANO UČEŠĆE (osnovne i srednje škole, nevladine organizacije, jedinice mjesne samouprave i dr.) – Pismo namjere i spisak učesnika najkasnije dostaviti na e-mail [email protected] do 11. septembra 2018. godine

LOKACIJE: Informacije o lokacijama koje će biti obuhvaćene akcijom će biti naknadno objavljene.

„Let’s Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 181 522 volontera, koji su očistili oko 13 200 tona otpada i zasadili 436 491 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 115 općina i gradova i cilj je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini. „Let’s Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 113 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 18.000.000 volontera.

Zvanični organizator akcije na području Grada Tuzle je Udruženje građana “Multi” (www.multi.ba)

(Visited 53 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments