50 godina postojanja Centra Skenderija d.o.o. Sarajevo: Konkurs za logo

6 jul
Rok prijave 01.11.2018

KJP Centar Skenderija d.o.o. Sarajevo poziva sve zainteresovane strane, profesionalne dizajnere, samostalne autore, kreativne timove i agencije da dostave konkursne prijedloge idejno – grafičkog rješenja vizuelnog identiteta znaka i logotipa Centra Skenderija d.o.o. povodom obilježavanja 50 godina postojanja.

Svrha konkursa je dobijanje kvalitetnog i komunikativnog rješenja baziranog na aktuelnom i prvom logu Centra Skenderija.

Predmet konkursa

Predmet ovog konkursa je izrada idejnog rješenja znaka i logotipa Centra Skenderija povodom obilježavanja 50 godina postojanja. Vizuelni identitet treba da bude jedinstven i prepoznatljiv kako bi u godini 50. Rođendana građane podsjećao na postojanje Skenderije već pola stoljeća. Obzirom da je 50. godišnjica postojanja Centra Skenderija, 29.11.2019. godine, odabrani logo će se koristiti u toku 2019. godine.

Opći uslovi konkursa

Konkurs za izradu idejnog rješenja je otvoren za sve pojedince i grupe autora, za profesionalne i sasmostalne dizajnere, kreativne timove i/ili agencije pri čemu grupe/timovi moraju imenovati jednog predstavnika. Rad mora biti izvorno djelo učesnika i ne smije biti objavljivan u cjelosti ili djelomično ili korišten u druge svrhe. Trenutni logo (vektorski) se može preuzeti na linku: skenderija logo

Kriteriji za ocjenjivanje prijedloga idejnog rješenja

Dostavljene prijedloge idejno – grafičkog rješenja vizuelnog identiteta znaka i logotipa Centra Skenderija će ocjenjivati komisija dodjelom bodova u utvrđenom rasponu po slijedećim kriterijima.

1. Kriteriji estetičnosti (0 – 25 bodova)

2. Kriterij kreativnosti i unikatnosti (0 – 25 bodova)

3. Kriterij grafičke kvalitete i primjenjivosti (0 – 25 bodova)

4. Kriterij jednostavnosti (0 – 25 bodova)

Nagrada

Idejno rješenje kojem komisija dodijeli najveći broj bodova će biti nagrađeno sa nagradom u neto iznosu od 300,00 KM.

Način podnošenja radova:

Radovi se mogu slati elektronski na: [email protected].

Trajanje konkursa: Rok za prijavu na konkurs je do: 01.11.2018. godine

Radovi pristigli nakon naznačenog roka neće biti razmatrani.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments