5. Jelen Business Case Challenge!

6 nov
Rok prijave 24.11.2018

Okupi ekipu i odazovi se zovu prijatelja na jubilarni 5. Jelen izazov!

Odaberi jednu od sljedećih tema:

1. Jelen regionalni pristup
Osmislite nastup Jelena po regijama/u lokalnoj zajednici i dodatno ga približite potrošačim! Osmislite sloga i inovativan način promocije (u skladu sa specifičnostima regije iz koje dolazite) kroz sve prodajne kanale (HoReCa, tradicionalne radnje, velike trgovačke lance) i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print) na regionalnom nivou i vašoj lokalnoj zajednici! Identifikujte specifičnosti regije te ih iskoristite da pomoću njih dodatno ojačate vezu između Jelena i potrošača!

2. Jelen i mladi
Osmislite kako na inovativan način približiti Jelen vama mladima. Napravite istraživanje i osmislite plan aktivnosti koji bi se realizovao u okviru projekata. Osmislite inovativan način promocije kroz sve prodajne kanale i medijske kanale sa posebnim fokusaom na on-line promociju. U okviru prijedloga osmislite možda Jelen on-line aplikaciju/je (mini arkadne igre, aplikacije za promociju brenda u HoReCa i sl.) kao i Jelenov nastup na socijalnim mrežama. Ukoliko nije, osigurajte da Jelen postane neizostavan dio vaše ekipe!

3. Craft Pivo – lansiranje brenda
Prvi put ovakva jedna tema! Osmislite i kreirajte kampanju lansiranja novog craft piva u BiH! Napravite istraživanje i na osnovu dobijenih rezultata projekat za lansiranje novog craft piva. Osmislite naziv piva, vrstu, vizuelni identitet (grafičko rješenje boce i etikete) kao i inovativan način promocije kroz sve prodajne i medijske kanale (TV, radio, OOH, digital, print). Osmisltie slogan i kampanju kao i bitne događaje u BiH na kojima bi predstavili novi craft pivski brend. Budite kreativni, inovativni i ostavite vaš vlastiti pivski trag!

Učestvuj u takmičenju, pokaži svoje znanje, zabavi se i
OSVOJI JEDNU OD VRIJEDNIH NAGRADA:

1. 1000KM za prvo mjesto
2. 500KM za drugo mjesto
3. 300KM za treće mjesto ili
4. Specijalnu nagradu za najkreativniji tim

Više informacija o kompaniji Molson Coors, brendovima i problemima studije slucaja u prezentaciji uskoro.

Potraži više informacija na portalu www.cerk.info/jelenbcc i facebook/jelenbh

Prijave timova (2-4 člana, možete preuzeti na linku https://cerk.info/wp-content/uploads/2018/11/Jelen-BCC_2018_prijava.docx) slati imejlom na [email protected] Nakon slanja jednostavne prijave timovi dobijaju postavku studije slučaja i dodatne informacije . Nakon toga rade nekoliko sedmica na pripremi rješenja!

Rok za prijavu tima je 24.11.2018. (zaključno sa 23:59h)
nakon čega timovi rade na rješenju do 12.12.2018. godine!

Prijaviti se mogu svi punoljetni studenti javnih i privatnih visokoškolskih ustanova.

(Visited 143 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments