3. Sarajevo “Let's talk about IT”

4 maj

Novi Let’s talk about IT bit će održan 9. maja na temu “Upotreba opensource tehnologija pri skaliranju infrastrukture datacentara”. Predavač Omar El Tabari podijelit će iskustva stečena upravljanjem i održavanjem velikih data centara.

Let's Talk About IT!

Početkom godine grupa entuzijasta iz sarajevskog IT svijeta pokrenula je seriju meetup-a pod nazivom Let’s talk about IT! i pokroviteljstvom kompanije Infobip. Ideja je bila pomoći jačanju IT communityja u Sarajevu. Ovo je odlična prilika da zainteresovani pored svakodnevnih obaveza saznaju nešto novo te podijele iskustva i probleme na koje nailaze u razvoju softvera.

Već su održana dva meetupa na kojima su predstavljeni koncepti countinuous deliverya, te monitoringa i alertinga enterprise sistema. Predavači su podijelili iskustva stečena tokom rada na razvoju softverskih rješenja, a sudionici su bili u prilici da steknu nova znanja koja bi im mogla koristiti u daljem razvoju.

Ansible, Chef, Docker…

Treći po redu meetup biti će odrzan 9. maja na temu “Upotreba opensource tehnologija pri skaliranju infrastrukture datacentara”. Predavač Omar El Tabari će pružiti uvid u opensoruce tehnologije Ansible, Chef, kao i cloud init, powershell i Docker. Pored toga predstavit će načine njihove upotrebe pri održavanju i upravljanju datacentrima, kako se javila potreba za njima te kako su one integrisane u infrastrukturu sistema. Također će se osvrnuti na otkrivanje grešaka, kao i na pitanja sigurnosti.

Prijavite se!

Zainteresirani se mogu prijaviti na meetup stranici, a više informacija možete pronaći na Facebook stranici.

Treći meetup je ujedno i posljedni u proljetnoj seriji, nakon čega slijedi ljetna pauza. Priča se nastavlja u septembru kada kreće nova serija meetup-a. Predavači koji su zainteresirani za ulazak u program mogu se javiti na [email protected].

Vidimo se 9. maja u prostorijama Academy387 – Bosmal Centar, Sarajevo u 18 sati.

xlix.ba

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments