3. Festival savremene umjetnosti „arTz“

7 maj

Na  ovogodišnjem repertoaru Festivala „arTz“  naći će se programi iz umjetničkih disciplina: film, multimedijalna umjetnost,  progressive jazz,  fotografija, konceptualna/vizuelna umjetnost, likovna umjetnost, koncerti za bebe,  elektronska muzika (arTz Open Air Party).

ARTZ FEST 2016 program

Otvorenje Festivala savremene umjetnosti „arTz“ održat će se 01.06.2016.godine. u 19:30 sati,  u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.  Festival će trajati pet  dana, a održavat će se na lokacijama: Međunarodni atelje Ismet Mujezinović,  Narodno pozorište Tuzla, eđunarodna galerija portreta Tuzla i na kompleksu slanih jezera „Pannonica“.

Centralni događaj ovogodišnjeg festivala biti će „ arTz Open Air Party & Pannonica Summer Seasons Opening“ – zabava za ljubitelje elektronske muzike i dobrog provoda, koju će predvoditi superstar Valentino Kanzyani uz podršku : Kristijan Molnar,  Joma Maja,  G Edd, Borg,  Doaman, Soole. Ovogodišnjom zabavom biti će upriličeno  svečano otvorenje ljetne sezone na Panonskim jezerima – turističkom atrakcijom u centru Tuzle, 03.06.2016. sa početkom od 20:00H.

Za ljubitelje filmske umjetnosti na programu se nalazi filmski program „BAFTA“ (UK), film Andrije Dimitrijevića „Filmski putopis Karakas“ i dokumentarni film Damira Pirića „Rock'N'War“. Muzički  program festivala  upotpunit će travnički trio „Mustra Orchestra“ sa fuzijom jazz – ethno zvuka, kao i fantastični progressive Jazz bend, jedan od najatraktivnijih  u Austriji – „Namby Pamby Boy“. Za najmlađe „arTzovce“  u saradnji sa JU“Naše dijete“Tuzla, po prvi put u Tuzli biti će upriličeni „Koncerti za bebe“ – popularni koncertni program u mnogim zemljama Evropske Unije, a   ovaj zanimljivi sadržaj u Tuzli nam predstavljaju članovi beogradske organizacije “Baby Artysh”.

Partneri arTz Festivala su : Grad Tuzla, Ambasada Republike Austrije u BiH, British Council BiH, Međunarodna galerija portreta, Narodno pozorište Tuzla, JKP“Pannonica“ Tuzla.

Kompletan program Festivala možete pogledati ovdje. 

Više informacija o događajima FB :

Sve informacije na : www.artz-fest.com

Ovogodišnji arTz Festival dešava se pod motom „sELITE se vi! #kulturazasve“

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin