3. Festival omladinskog aktivizma u Ključu: Budi dio pozitivne priče o mladima u BiH

8 jul
Rok prijave 18.07.2017

Vijeće mladih Ključ vas poziva da budete dio najpozitivnije priče o mladima u BiH! Treće izdanje Festivala omladinskog aktivizma se dešava i ovo ljeto gdje vas očekuje zanimljiv i interaktivan sadržaj.

FESTIVAL OMLADINSKOG AKTIVIZMA je prostor za mlade u kome mogu iskazati svoju kreativnost, predstaviti svoj angažman, čuti zanimljive i pozitivne priče svojih vršnjaka, stvarati nove mreže i poznanstva za budući rad, biti motivisani i motivisati druge, kampovati, upoznati Ključ, rijeku Sanu i steći nova prijateljstva!

Tema festivala? – Socijalno poduzetništvo, prilika ili ne za mlade u BiH!

Kada/gdje? – 27-30. 07. 2017. – Lokalna plaža ALINA LUKA, KLJUČ

Program? – Pored interaktivnih radionica, prezentacija i diskusija na festivalu se i ove godine razgovara o aktivizmu, uspješnim pričama mladih ljudi te radimo praktične radionice i pokrećemo FOA socijalno preduzeće zajedno sa učesnicima kampa! Ugostit ćemo mlade ljude koji se bave socijalnim poduzetništvom, organizacije koje imaju svoje programe kroz koje finansiraju razvoj socijalnog poduzetništva te predstaviti neke od primjera na kojima rade mladi iz BiH i susjednih zemalja! Kao i do sada planirat ćemo obilježavanje Dana mladih 12.08. zajedno sa učesnicima!

Ovogodišnji FOA ima i novi sadržaj FOA MUSIC STAGE a koji se održava 29.07.2017. gdje ćemo predstaviti mlade muzičare iz Ključa i okoline!

Ko se može prijaviti?

  • Mladi iz BiH od 17-30 godina zainteresirani za aktivizam u lokalnoj zajednici, socijalno preduzetništvo, kampovanje i druženje!
  • Mladi bendovi/pojedinci koji žele učestvovati na FOA MUSIC STAGE-u i na taj način predstaviti svoj rad.
  • Mladi iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske

Troškovi? – Troškovi za sve odabrane učesnike bit će pokriveni od strane organizatora (put, hrana, smještaj)! Učesnici iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske sami snose putne troškove.

Do kada se mogu prijaviti?– 18.07.2017. do 12:00

Prijava? – Prijavite se ovdje.

Naša vizija? – Internacionalni muzički festival prepoznatljiv u zemljama bivše Jugoslavije koji se bavi aktuelnom tematikom za mlade te promoviše kulturu i umjetnost!

Napomena! – Učesnici borave u šatorima te je oprema, tj šator i vreća za spavanje, obaveza svih učesnika. U nemogućnosti pronalaska opreme molimo Vas kontaktirajte organizatore. Svi odabrani učesnici će dobiti instrukcije za vrijeme dolaska i odlaska na kamp te će im biti pružena pomoć pri organizaciji puta i opreme.

SAZNAJTE VIŠE O FOA I PRATITE NAS

Dodatne informacije možete dobiti na [email protected]

Dobro došli na #foa2017

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments