Prijave za CSP – jednogodišnji profesionalni razvojni program

23 okt
Rok prijave 31.10.2017

Ako radite na rješavanju pitanja vezanih uz životnu okolinu, toleranciju i rješavanje sukoba, transparentnost i odgovornost, te žene i spol u odabranim zemljama, imate pravo prijaviti se za IREX-ov Community Solutions Program (CSP) – jednogodišnji profesionalni razvojni program.

Za razdoblje 2018-2019. godine, izabrati će se do 100 aktivista/kinja u zajednici koji će sudjelovati u programu, što uključuje:

  • Četveromjesečna stipendija u SAD: Community Solutions stipendisti/ce se povezuju sa domaćinskim organizacijama u SAD gdje imaju četveromjesečni, praktičan profesionalni iskustveni rad.
  • Community Leadership Institute: Community Solutions stipendisti/ce sudjeluju u Community Leadership Institute, programu osposobljavanja za vodstvo osmišljenom kako bi ojačali svoje liderske i menadžerske vještine. Institut uključuje treninge licem u lice, online kurseve, profesionalnu obuku i umrežavanje.
  • Inicijative u lokalnim zajednicama: Dok su u SAD i uz pomoć njihove organizacije domaćina, Community Solutions stipendisti/ce dizajniraju i planiraju inicijative za razvoj zajednice ili projekte koje će implementirati nakon povratka kući. Nakon što stipendisti/ce napuste SAD, angažiraju se na projektima kod kuće.

Program pokriva većinu troškova i to:

  • J-1 vizu;
  • Povratno putovanje od svog grada do SAD;
  • Mjesečna naknada za pokrivanje stanovanja, hrane i ostale troškove života dok je u SAD; i
  • Osiguranje od nezgode i bolesti.

Između ostalih zemalja mogu se prijaviti učesnici/e iz Albanije, BiH, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Rok prijave: 31. oktobar/listopad

Više informacija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments