14. ZFF: Poziv za prijavu na radionicu Moj prvi scenarij

11 maj

Zagreb Film Festival vas poziva da se prijavite za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prviscenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno 6 sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz Europe uključujući sudionike/ce iz novih članica potprograma Media (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tijekom 14. izdanja Zagreb Film Festivala,  koji se ove godine održava od 12. do 20. studenog 2016., u trajanju od 5 dana.

Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice “script doctora”, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

1. kratak životopis s osobnim podacima
2. sinopsis
3. scenarij / treatment + minimalno 3 razrađene scene (ako se ne šalje scenarij)

Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira, autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada.

Rok prijave: 15. srpnja 2016.

Prijave slati na e-mail: [email protected]

Više o samoj radionici možete pronaći ovdje.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin