13. Pravo Ljudski Film Festival: Škola filmskog teksta – radionica za mlade

16 nov
Rok prijave 19.11.2018

Pravo ljudski tim odlučio je filmskim čitaocima, novinarima u oblasti kulture, te mladim ljudima koji pišu i žele objavljivati umjetničku kritiku ponuditi šansu da to čine u toku festivala, gradeći na festivalski program, stručno mentorstvo i uzbudljivo festivalsko okruženje.

Deset učesnika sa inspiracijom i motivacijom imati će priliku pohađati radionice, raditi na svom kritičkom izrazu, učiti o važnim društvenopolitičkim pitanjima današnjice kroz učenje o savremenom kreativnom dokumentarnom filmu.

Stoga, ukoliko ste se već okušali u pisanju umjetničke kritike, studirate na nekom od fakulteta društvenog, humanističkog ili umjetničkog usmjerenja, tražite prve ili nove profesionalne izazove i želite sklopiti korisna poznanstva u oblasti filma i kulture, prijavite se. Očekuje vas šestodnevna festivalska avanture tokom koje ćete:

  • Gledati ovogodišnji festivalski filmski program i pisati kritiku;
  • Pohađati Školu filmskog teksta koja uključuje rad na tekstu i slikama sa mentorom/icom;
  • Pohađati festivalske radionice i predavanja sa aktuelnim društveno-političkim temama;
  • Pratiti Q&A sesije i razgovore sa gostima i gošćama, te tako učiti od međunarodno priznatih dokumentarista i dokumentaristica.

Prethodno iskustvo nije nužno, ali svakako je dobrodošao neki primjer vašeg prethodnog rada, bez obzira da li je objavljivan ili ne. Traži se i odgovornost i komunikativnost, te poznavanje engleskog jezika. Također, pohađanje radionica i praćenje festivalskih sadržaja je obavezno. Najbolje radove će objaviti u saradnji sa medijskim partnerima.

Prijave slati najkasnije do 19. novembra putem emaila. Zainteresirani kandidati i kandidatkinje mogu poslati pismo motivacije, CV na B/H/S jeziku, te primjerak rada. Za sva dodatna pitanja pisati na email.

Više informacija možete pronaći na linku.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments