12. Business Café u Sarajevu i Tešnju

16 maj

Treća sezona Business cafe-a je do sada najsupješnija po broju učesnika u Sarajevu. Ovaj mjesec građane BiH očekuje Business Cafe u dva bh. grada – Sarajevu i Tešnju. Agencija Global Market Solutions organizuje Business Cafe u Sarajevu 18. maja sa početkom u 18,00 sati u Atrium Sali Hotela Europe.

Na dvanaestom Business Cafe-u prisutni će moći poslušati priče o uspjehu bh.proizvoda na svjetskom tržištu. Riječ je o Senadi Selimović direktorici kompanije Maguba koja proizvodi klompe modernog dizajna koje se plasiraju na američko tržište, a potom iz Amerike diljem svijeta. Mistral Technologies je već u IT sektoru prepoznata kao jedan od lidera i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca, a o izuzetnim rezultatima koji su povezali Ameriku i BiH, govorit će Damir Faruk Saračević direktor marketinga ove kompanije. Obje kompanije su počele sa radom u BiH 2010.godine i obje kompanije surađuju sa američkim tržištem.

Senada Selimović je kompaniju Maguba iz Švedske dovela u BiH, a godišnje proizvedu i izvezu preko 50.000 pari klompi modernog dizajna koje su veoma popularne među ljubiteljicama mode širom svijeta. Ono što je komparativna prednost ove kompanije nad evropskim kompanijama je tehnologija i naprednije mašine. Nastojeći da podrže bh.kompanije, 80% materijala i sirovina nabavljaju upravo od bh.kompanija. Insistiraju na kvaliteti kako bi ostali konkurentni, tako da su ipak prisiljeni da kožu i niklovane eksere nabavljaju van granica BiH.

Mistral Technologies je nastala kao rezultat vizije dva mlada i ambiciozna IT stručnjaka, a danas je njihovo djelovanje mnogo šire, te nisu uspješna priča samo za sebe. Lider su razvoja IT sektora u BiH, a svojim radom su postigli da budu prepoznati kao strateški partner u razvoju američkih telekomunikacijskih kompanija i auto industrije. Pored razvoja softvera i tehnologije, nesebično rade i na pravno-ekonomskom okviru koji treba dovesti do velikog razvoja IT sektora, a samim tim i velikog dodatnog zapošljavanja mladih te rade na programima edukacije i osposobljavanja mladih za IT sektor.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na [email protected].

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin