10. Buvljak bez novca

25 aug

Sve što ne koristiš – donesi!
Sve što ti treba – odnesi!
Sve je besplatno!

Nedjelja, 27. august, Trg Sarajevske olimpijade Sarajevo, 16.00-19.00

Dobre Kote zajedno sa drugarima i drugaricama organiziraju još jedan Buvljak Bez Novca, ovog puta na novootvorenoj koti DOBRINJA!  Kota na Dobrinji se nalazi na Atomskom skloništu, ulica Trg Sarajevske Olimpijade.

Pošto su nam došli jako vrući dani, Buvljak ćemo održati u popodnevnim satima od 16h do 21h. Naime, imamo malo dužu satnicu zbog sljedećih aktivnosti koje smo pripremili_e za sve vas!

START 16h: početak Buvljaka, razmjena odjeće, hrane, knjiga, vještina i svega onoga što mislite da bi nekome drugome bilo od pomoći, bilo materijalnog karaktera ili ne. Razmjena će trajati tokom cijelog dana.

Paralelno sa Buvljakom izvršavat ćemo završne radove i popravke na muralu, te postavljati palete za sjedenje na koti, svi_e koji_e su zainteresirani_e mogu se priključiti u rad i pomoći da zajedničim snagama donesemo sjaj u još jedan prijašnji zapušteni prostor. 

IGRE SA BALONIMA 16h: Da bi se osvježili tokom dugog toplog dana pripremili_e smo igre sa vodenim balonima za sve generacije! ? Za učestvovanje u igri potrebno je da na dan buvljaka se prijavite kao učesnik_ca jer ćemo se podijeliti u dva tima. Nemojte zaboraviti ponijeti rezervnu odjeću za svaki slučaj.

RADIONICE ZA DJECU 17h: kao i svakog prethodnog Buvljaka imat ćemo radionice za djecu, koje će uključivati sve aktivnosti koje djeca požele (crtanje, bojenje, plesanje, pričanje priča, igranje igara i slično). U ovom kutku dajemo djeci potpuno slobodu da se opuste i izraze onako kako oni to zamišljaju. Radionice će se održavati tokom cijelog dana i dobrodošli_e ste da dođete sa svojim najmlađim u bilo kojem terminu!

PROJEKCIJA FILMA 20h: Prije filma ćemo imati mali jam session uz muziku i karaoke, a poslije u večernjem terminu će se održati projekcija filma. Film je dokumentarnog karaktera i govori o početku ulične umjetnosti u svijetu, prvim umjetnicima, radovima, pravcima i slično.

I ovaj put će u KUTKU ZA HRANU biti zajedničko pravljenje voćne salate. Pored toga, sve_i smo dobrodošle_i da donesemo hranu koja je jestiva na licu mjesta. Ukoliko imate i sirovog voća ili povrća, sokova i slično – dobrodošle_i ste da i to ponesete.

KUTAK ZA UMJETNOST bit će otvoren za sve umjetnike_ce koje pozivamo da okače svoje radove, čitaju svoju poeziju ili prozu, sviraju, plešu ili bilo šta što bi voljeli_e da podijele sa drugima.

SVI_E STE DOBRODOŠLI_E!

**Napominjemo da donacija u vidu bilo kakvih stvari NIJE NEOPHODNA za učestvovanje na Buvljaku!**

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin