Treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja

29 mar
Naziv: Treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja
Datum: 07.04.2016
Vrijeme: 17:00 - 20:00
Mjesto: Networks - Skenderpašina 1, Sarajevo
Opis:

EducationUSA Centar u Sarajevu organizuje treći proljetni EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će se održati 07. aprila 2016. godine od 17:00 do 20:00 sati u Networks, Skenderpašina 1, u Sarajevu.

Na sajmu će se predstaviti 15 američkih univerziteta: American University in Bosnia and Herzegovina, Bentley University Graduate School of Business, Central Penn College, Fairleigh Dickinson University, Minerva Schools at KGI, New York University Abu Dhabi, Rochester Institute of Technology- Croatia, Shoreline Community College, SCAD, The University of Arizona, University at Buffalo, The State University of New York, Webster University, i West Virginia University te dva univerziteta sa posebnim programima: Vojna akademija (West Point) i Akademija zrakoplovnih snaga (Air Force Academy) stipendijskim programima za dodiplomski studij za BiH državljane.

Osim osnovnih studija, navedeni univerziteti daju mogućnosti i stipendije za upis master i doktorskih studija iz različitih polja. Više informacija o svakom univerzitetu, studijskim programima i stipendijama možete pronaći na Facebook i web stranici EducationUSA centra u Sarajevu.

Pored toga, na Sajmu će učestvovati i Ured za odnose sa javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini koji će predstaviti Fulbright  programe stipendiranja za postdiplomce, kao i novi Global Undergraduate Exchange Program za studente,  te i druge postojeće programe stipendirane od strane Ministarstva vanjskih poslova SAD.

U okviru sajamskog dana, tog istog 7.aprila 2016. godine će se održati i radionica na temu „Kako upisati studij u SAD“ od 15:30 do 16:30 u Američkom kutku u Sarajevu, Radićeva 7. Budući da je broj mjesta ograničen, prijave za radionicu se mogu slati na adresu [email protected]

Molimo sve posjetioce sajma da se za isti registruju u jednom od ponuđenih termina, kako bi se izbjegla gužva i kako biste i sebi i drugima omogućili neometane razgovore za predstavnicima univerziteta i koledža. Za posjetu sajmu se možete registrovati na http://bit.ly/1WZcjs3   Registracija je vrlo jednostavna i besplatna!

Više informacija o univerzitetima i stipendijskim programima pronađite na Facebook stranici EducationUSA.Sarajevo.

(Visited 208 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emir Kustura