Start-up dan “Kreni” – Ljubuški

3 maj
Naziv: Start-up dan “Kreni” – Ljubuški
Datum: 04.05.2017
Vrijeme:
Mjesto: Poslovna zona Zvirići, u Ljubuškom
Opis:

U četvrtak, 4.5.2017. godine, u Poduzetničkom inkubatoru, Poslovna zona Zvirići, u Ljubuškom, će se održati četvrti start-up dan “Kreni”, nakon izuzetno uspješnih “Kreni” start-up dana u Tešnju, Sarajevu i Zenici.

Start-up dan „Kreni” je jednodnevna aktivnost u koja će okupiti vodeće aktere iz različitih područja društveno-odgovornog poslovanja, ali također i preduzetnike, inovatore, kreativce, lidere i poslovne entuzijaste u raznim poslovnim kategorijama.

Start-up dan samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP Bosnia and Herzegovina). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica. 142 mjesne zajednice i 25 jedinica lokalne samouprave širom zemlje učestvovati će u prvoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi širom zemlje.

Učesnici ovog projekta iz Ljubuškog, Jablanice, Nevesinja i Ljubinja će imati priliku predstaviti svoje ideje iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici. Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama će imati priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama. Nakon Ljubuškog, start-up dan će se održati u Bijeljini i Banja Luci.

Pogledajte u videima ispod kako izgleda jedan start-up dan.

Tešanj


Sarajevo

FB EVENT

(Visited 144 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin