Sarajevo Unlimited 2016

12 okt
Naziv: Sarajevo Unlimited 2016
Datum: 02.11.2016
Vrijeme:
Mjesto: Sarajevo
Opis:

Poduzetnički i inovacijski centar Networks za svoj prvi rođendan glavnom gradu Bosne i Hercegovine poklanja prvi regionalni Forum biznis inovacija – Sarajevo Unlimited 2016. U periodu između 2. i 3. novembra 2016. godine u olimpijskom hotelu Holiday, Sarajevo će biti domaćin najboljih bosanskohercegovačkih i regionalnih inovacija kroz platformu koja ima u planu promovirati samo najbolje iz Bosne i Hercegovine – talente, inovacije, resurse i inspirativne priče o uspjehu.

Kao prvi forum ovog tipa u regiji, Sarajevo Unlimited 2016, kroz jednodnevnu konferenciju okupit će sve relevatne institucije, kompanije, organizacije, startupe i investitore sa ciljem promocije inovacija u biznisu, inovativnog poslovanja i korištenja resursa startup kompanija.

Organizatori su najavili iscrpan program, iskusne govornike, ključne poruke, globalne igrače i intenzivno umrežavanje, a prilog ovim tvrdnjama ide to da će biti 1000 učesnika, predstavnici vladinih institucija, 30 govornika sa uspješnim poslovnim pričama, preko 20 inovacija, te će biti predstavljeno 20 najuspješnijih bh startup-a.

„Ovo je odlična prilika da se maknemo od svakodnevnih negativnih priča koje se plasiraju u našoj zemlji i svu energiju usmjerimo ka onom u čemu smo, zaista, najbolji, a to vrlo često zaboravljamo – u mladim talentima, uspješnim poslovnim pričama, nevjerovatnim inovacijama koje su već odavno na svjetsko tržište stavile pečat „made in Bosnia and Herzegovina“ i po prvi put ponudimo platformu za umrežavanja svih aktera –institucija, kompanija, mladih talenata i poduzetnika, te investitora“, kazao nam je Senad Alibegović, direktor foruma Sarajevo Unlimited 2016.

Na ovom forumu, uz partnerstvo sa Phillip Morris International, YEP – Projektom zapošljavanja mladih, Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu, Microsoftom i AmCham – Američkom trgovačkom komorom u BiH, predstavit će se velike kompanije poput Microsofta, IBM-a, Uniqa osiguranja, ProCredit banke, Phillip Morris International, Mistrala, Bisnode-a, Wisdom Together, itd., a forum su podržali Vijeće Ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Kantona Sarajevo. Ekskluzivno medijsko pokroviteljstvo su dali Klix.ba, N1, Oslobođenje i Antena Sarajevo.

Više informacija o samom forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, možete pronaći na zvaničnoj web stranici i na društvenim mrežama foruma.

(Visited 165 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emir Kustura