Banja Luka: Poziv na info dan o 1. pozivu za finansiranje projekata regionalne saradnje mladih

19 okt
Naziv: Banja Luka: Poziv na info dan o 1. pozivu za finansiranje projekata regionalne saradnje mladih
Datum: 24.10.2017
Vrijeme: 13:00 do 16:00 sati
Mjesto: Dom omladine, Đure Daničića 1
Opis:

POZIV
Prezentacija javnog poziva Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) za dostavljanje predloga projekata “Better Region Starts with Youth”

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je međunarodna organizacija osnovana od strane vlada Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Makedonije i Srbije, u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmjena.

RYCO raspisuje prvi javni poziv za dostavljanje predloga projekata koji je otvoren od 16. oktobra do 15. novembra 2017. Na konkurs se mogu prijaviti organizacije civilnog društva i srednje škole sa Zapadnog Balkana sa predlozima projekata u oblasti promocije i doprinosa procesu pomirenja u regionu kroz unapređenje mobilnosti, saradnje i aktivizma mladih u skladu sa pravilima navedenim u javnom pozivu.

Javni poziv možete pronaći ovdje.

U svrhe predstavljanja ciljeva i uslova konkursa, kao i podrške potencijalnim aplikantima u pripremi projekata i pronalaženju partnera u regionu, RYCO organizuje info sesije širom regiona Zapadnog Balkana. U Bosni i Hercegovini, info sesije se realizuju uz podršku lokalnih partnera.

(Visited 118 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin