Konferencija “Slobodni i pošteni izbori za sve građana”

23 mar
Naziv: Konferencija “Slobodni i pošteni izbori za sve građana”
Datum: 29.03.2017
Vrijeme: 11:00
Mjesto: Velika sala Parlamentarne skupštine BiH
Opis:

Koalicija za slobodne i poštene izbore ,,Pod lupom“ organiziria konferenciju pod nazivom ”SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uslov koji nema alternativu!”

Konferencija će se održati 29. marta/ožujka 2017. godine (srijeda) sa početkom u 11:00 sati u Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu.

Konferenciju će otvoriti Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Na konferenciji će biti prezentovan Finalni izvještaj o građanskom, nestranačkom posmatranju Lokalnih izbora 2016. u Bosni i Hercegovini, te održane tri panel sesije na teme izbornih rokova i izbornog kalendara, biračkih odbora, te tehničkih unapređenja izbornog procesa.

Konferencija će okupiti predstavnike zakonodavnih institucija vlasti na svim nivoima u BiH, predstavnike Centralne izborne komisije BiH i lokalne izborne administracije, predstavnike međunarodne zajednice, te predstavnike akademske zajednice, medija i civilnog društva.

Ova konferencija predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH. Zaključci konferencije trebali bi poslužiti zakonodavcima prilikom donošenja izmjena izbornog zakonodavstva u BiH.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emir Kustura