Hackathon – Zajedno postižemo

26 okt
Naziv: Hackathon – Zajedno postižemo
Datum: 06.11.2015
Vrijeme:
Mjesto: Elektorotehnički fakultete Sarajevo
Opis:

Imate ideju kako tehnologija može pomoći u rješavanju nekih od gorućih problema u BiH?

Pridružite se kolegama studentima koji razmišljaju na isti način i razvijte svoju ideju/aplikaciju na Zajedno postižemo više Hackathonu 6.-8. novembra.

“Bilo da ste strastveni borac za ljudska prava, zaštitu okoliša, borbu protiv korupcije ili nekog drugog problema u vašoj zajednici, sigurni smo da web/mobile aplikacija može u tome pomoći, a mi želimo pomoći vama da vašu ideju pretvorite u stvarnost”, poručuju organizatori.

Hackathon – Zajedno postižemo više je takmičenje u kreiranju društveno korisnih web i mobilnih aplikacija, koje će se održati od 6-8. novembra 2015. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Zajedničko za sve hackathone je nevjerovatna energija, upornost, inspiracija i kreativnost učesnika koji za jako kratko vrijeme kreiraju aplikacije upotrebljive krajnjim korisnicima, a specifično za ovaj hackathon je da će učestvovati mješoviti timovi iz različitih disciplina.

Hackathon – Zajedno postižemo više organizuju Američka ambasada u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Sarajevo i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo, a namjenjen je mladim ljudima od 18-24 godine iz čitave Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekat okuplja na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova

Pored takmičenja, 60 učesnika/ca koji će biti raspoređeni u 12 timova, će biti u prilici da prisustvuju različitim predavanjima o razvoju softvera te načinima razvoja aplikacija, a istovremeno biti u prilici da se druže i razmjenjuju iskustva sa kolegama i stručnjacima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Trodnevni događaj će završiti predstavljanjem dvanaest projekata pred stručnim žirijem. Aplikacije će biti ocijenjene na osnovu njihove autentičnosti, kreativnost, korisnosti i uticaja, a najbolji timovi će biti nagrađeni vrijednim nagradama i prilikama za internship/mentorship koje su obezbijedili donatori.

(Visited 145 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin