Godišnji sastanak EKO-ŠKOLA

3 okt
Naziv: Godišnji sastanak EKO-ŠKOLA
Datum: 08.10.2019
Vrijeme:
Mjesto: Sarajevo
Opis:

Međunarodni program Eko-škole je razvila Fondacija za obrazovanje za okoliš (Fondation for Environmental Education – FEE) 1994. godine, a danas se provodi u više od 60 država svijeta i 50.000 obrazovnih ustanova.

Eko-škole imaju sistem nagrađivanja pojedinih obrazovnih ustanova, na način da škole koje ispune postavljene kriterije i koje brigu za okolinu promiču kao trajnu vrijednost i način življenja, dobivaju povelju o statusu Međunarodne Eko-škole i Zelenu zastavu sa znakom Eko-škole. Metodologija je bazirana na sedam koraka koje pojedine obrazovne ustanove prema individualnom planu realiziraju uz pomoć ovoga programa.

Ovlašteni predstavnik programa Eko-škole za Bosnu i Hercegovinu je Inkubator društvenih inovacija MUNJA koji je započeo pilot fazu uspostave Eko-škola u ovoj školskoj godini 2018/2019. Razvoj programa pomaže kompanija EKOPAK – prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u BiH. Partner za promociju programa u osnovnim školama u BiH je TETRAPAK.

Naredni godišnji sastanak EKO ŠKOLA će se odžati 08.10.u Sarajevu.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments