ASU BiH: Socijalni dan 2017

10 okt
Naziv: ASU BiH: Socijalni dan 2017
Datum: 20.10.2017
Vrijeme:
Mjesto:
Opis:

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini 20. oktobra 2017. godine organizuje drugi po redu ‘Socijalni Dan’, dan u kojem srednjoškolci mijenjaju svoje školske klupe za radna mjesta.

Na ovaj način srednjoškolci stječu prvo radno iskustvo i dobivaju priliku da sve ono što su teoretski obrađivali u svojim školama primjene u praksi na radnom mjestu.

”Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac radi, poslodavac je dužan uplatiti dogovorenu dnevnicu u Fond ‘Socijalnog Dana’. Svrha Fonda ‘Socijalnog Dana’ je financiranje omladinskih projekata u lokalnim zajednicama kojim zadovoljavamo potrebe mladih ljudi i zajednice kroz investiranje u omladinske i ambiciozne projekte u istim zajednicama”.

U sklopu ovogodišnjeg ‘Socijalnog Dana’ uključeno će biti 20 većih gradova širom BiH kao nositelji projekta, kao i 35 drugih lokalnih zajednica čime će se omogućiti da preko 600 bosanskohercegovačkih srednjoškolaca dobije svoje prvo radno iskustvo. Prošlogodišnji ‘Socijalni dan‘ je omogućio financiranje 13 omladinskih projekata u isto toliko lokalnih zajednica sa 545 zaposlenih srednjoškolaca.

Uspješnom realizacijom ‘Socijalnog Dana’ Asocijacija srednjoškolaca u BiH postala je punopravni član SAME-a, europske mreže organizacija koji organiziraju ‘Socijalni Dan’ u njihovim zemljama, kao jedini predstavnik BiH, priopćeno je. Inače, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

 

(Visited 275 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin