Znate li ko stoji iza viralnog hita “Budi kao Šaban”?

16 jan

Najnoviji viralni hit koji se internetom širi na našim prostorima je facebook stranica “Budi kao Šaban”. Za nevjerovatno kratko vrijeme stranica je dosegla brojku od 57 hiljada lajkova, a taj broj se iz sata u sat povećava.

Stranica na satiričan način predstavlja pojave u današnjem društvu i ponašanje internet korisnika na društvenim mrežama.

Kreator lika Šabana i ove facebook stranice je mladi Kakanjac Azur Delibašić. Inspitaciju je imao u popularnoj stranici sa engleskog govornog područja “Be like Bill”.

Ovaj srednjoškolac, prvačić, šesnaestogodišnjak koji se u slobodnom vremenu bavi košarkom, a i dosta vremena voli provoditi na društvenim mrežama u izjavi za Kaportal.ba kaže: “Dugo vremena sam razmišljao kako bi mogao barem podstaknuti ljude da prestanu raditi loše stvari na internetu, i tada se pojavio famozni Bill i znao sam da je to to. Odmah sam napravio stranicu i moja zabava je mogla početi.”

Azur kaže da je cilj stranice očistiti internet od nepotrebnog sadržajate ga učiniti boljim mjestom. Na pitanje kako je njegova okolina reagirala kada su saznali da je on kreator trenutno najpopularnijeg viralnog hita u BiH kaže da svi imaju samo riječi hvale za stranicu i ideju, to mi uveliko daje i inspiraciju za rad, te sam im na tome mnogo zahvalan.

“Brojke nenormalnom brzinom rastu i kako trenutno stoji, kroz šalu bi rekao, samo nebo je granica. Daljni planovi su Šabanova sestra, to je jedan od planova, ostale vam neću otkrivati, neka to bude tajna, sve će biti objavljeno na Šabanovoj facebook stranici.“, kazao je Azur.

Senzacija.ba

(Visited 1.155 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments