Znate li da se u Tešnju pravi odjeća za Versace, Cavali i Dolce&Gabban?

14 mar

Tokom 19 godina kompanija Contessa u Tešnju je proizvela više od 2 miliona različitih odjevnih predmeta, isključivo na zahtjevno evropsko tržište. Prošle godine uložili su znatan novac u proširenje kapaciteta pa se mogu očekivati još veći uspjesi.
Proizvode isporučuju i takvim imenim ako što su: Versace, Cavali, Dolce&Gabbana, Diadora, Sportalm, Moschino, Uni&forma, Goretex i drugi, javlja ZOS radio.

Svojim kapacitetima, kvalitetom, cijenom i rokom isporuke Contessa nema problema sa plasmanom, nego štaviše ima problema da prihvati nove upite, a da ne naruši postojeće obaveze.

Proizvodni kapaciteti su kontinuirano obnavljani i modernizovani, a prošle godine je realizovana značajna investija u građevinske objekte, mašine i proizvodni softver.

Izgrađeno je novih 700 m2 proizvodno skladišnog prostora (ukupno 2.200 m2), kupljene su nove mašine. Ukupna vrijednost investicije iznosi preko 300.000 KM.

Contessa danas zapošljava oko 190 radnika.

Danas se na 6 proizodnih linija proizvode tri grupe proizvoda: sportska odjeća sa posebnim karakteristikama, specijalna odjeća i proizvodi za namještaj (stolice, fotelje i sl.).

Od ukupne proizvodnje 99% proizvoda ide do stranog kupca direktno ili preko namještaja koje Contessini kupci izvoze.

Kupac sportske opreme iz Italije je jedan od najvećih svjetskih inovatora u ovoj oblasti. Jedna od karakteristika sportske opreme je da u bilo kakvim temperaturnim uslovima odjeća sprečava gubitak energije (toplote) sportiste.

Proizvodni softver obezbjeđuje da nakon skeniranja i pakovanja proizvoda u ambalažu kupac istog momenta ima informaciju o tome jer ima pristup on-line.

Biznisinfo.ba

(Visited 604 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments