Zeničanin Belmin Dehić – Želim postati poznat mađioničar!

29 sep

Mađioničar – čovjek u crnom smokingu s velikim crnim šeširom u kojem skriva bijelog zeca ili pak goluba, s maramom u ruci i kartama u džepu. Čovjek kojeg smo možda prvi put upoznali već na školskim priredbama kada nam je izmamio osmijeh i izazvao oduševljenje.
Međutim, moderni mađioničari mnogo su više od trikova sa šeširom, maramom, štapom, mačem, kutijom, kartama, vatrom i lopticama.
U nekoliko posljednjih desetljeća, pojavilo se niz poznatih i slavnih mađioničara koji izvode sve čudesnije i naizgled nemoguće trikove koje teško objašnjavaju i pravi znalci. Svaki od njih osmislio je svoj jedinstveni nastup. Neki se bave iluzionizmom, neki nestaju, neki prolaze kroz zid, neki su majstori karata, ali baš svi oni zaslužili su svoje mjesto u historiji magije.

David Copperfield – svjetski poznat mađioničar, svijet je šokirao i zadivio spektakularnim iluzijama kao što su nestajanje Kipa slobode, prolazak kroz Kineski zid, lebdenje i sl.
Sigfried i Roy – također svjetski poznat mađioničarski duo među kojima su najspektakularnije tačke s bijelim lavovima
Lance Burton – Amerikanac, prvi dobitnik titule svjetskog šampiona u magiji
Doug Blaine – čarobnjak iz bajke, šarena odijela, duga kosa, gusti brkovi – mađioničar poput onih koje ste mogli vidjeti u slikovnicama
Derren Brown – mađioničar koji u svoje magične trikove redovno i vješto uključuje publiku, poznat kao mađioničar koji koristi hipnozu i misaone trikove
Harry Houdini – vjerovatno i najpoznatiji mađioničar na svijetu, proslavio se izuzetno opasnim trikovima i rizičnim situacijama
Penn i Teller – ekscentrični mađioničarski duo, ne tako omiljeni u svijetu mađioničara zbog javnog otkrivanja tajni izvođenja trikova
David Blaine – jedan od onih mađioničara koju je karijeru u svijetu magije započeo izvođenjem trikova na ulici, a potom su trikovi od karata i nestajanja novčića prerasli u opasne izvedbe od kojih zastaje dah. Jedan od najekstremnijih trikova je boravak Davida unutar kocke leda čak 60 dana.
Osamnaestogodišnji Zeničanin, Belmin Dehić, srednjoškolac je koji ima ne tako svakidašnji hobi-magiju. Izvođenjem magičnih trikova bavi se od svoje petnaeste godine kada je aktivno s YouTube-a i iz knjiga o magiji počeo učiti magične tajne.

-„Ovo mi je jedini hobi i potrudit ću se da mi pređe u posao. Svjestan sam da se od magije teško zarađuje ali ja to volim. Ponekad tu i tamo zaradim nešto ali ljudi se jednostavno boje i ne žele da gledaju. Svi koji se plaše mađioničarskih trikova trebaju shvatiti da je to samo prevara i ništa više od toga, malo zabave, igre, smijeha i opuštanja“ – rekao je Belmin koji osim trikova s kartama izvodi i trkove s konopcima, upaljačima, prstenovima,kovanicama, papirima i sl..
Zahvalnost želi izraziti prijatelju Hamedu Kubatu koji se izvođenjem magičnih trikova bavi duže nego Belmin te mu je mnogo pomogao u tome.
Njegove trikove možete pogledati na Facebooku Hady&Vercelli i na Instragramu @_dehic
-„Uživam u ovome i nastavit ću raditi kako bih postao još bolji. Želim postati poznati mađioničar i uspjeti u ovome“ – poručio je Belmin.
Da li će se Belminov interes u međuvremenu promijeniti ili će se upisati među svjetska imena magije, saznaćemo…

Zeda.ba

(Visited 177 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments