Želite dobro plaćeni posao? Morate znati jedan od ovih 9 jezika

26 jan

UČENJE još jednog stranog jezika može vam se višestruko isplatiti kad su u pitanju poslovne prilike. Poslovni oglasnik Adzuna analizirala je više od milijun oglasa za posao na svojoj stranici i utvrdila da se poznavanje nekih stranih jezika u Velikoj Britaniji plaća više od drugih.

Danas kad je poznavanje engleskog jezika neophodno, jasno je da je nužno naučiti još neki jezik kako biste bili konkurentni na tržištu rada. Independent je popisao devet najisplativijih, a iako su ovo podaci za Veliku Britaniju, jasno je da se mogu primijeniti i na ostatk Europe.

Mandarinski

Adzuna je utvrdila da je na njenoj stranici trenutno 1246 oglasa u kojima poslodavci traže nekoga koji govore najrašireniji jezik na svijetu.

Talijanski

Na stranici je 2460 oglasa u kojima se traži poznavanje tog jezika, a to je i četvrti najtraženiji jezik u Velikoj Britaniji.

Ruski

Taj je jezik veoma brzo postao jedan od najtraženijih u poslovnoj sferi. Razlog za to je velik broj poslovnih ugovora s rusima, posebice u financijskom sektoru.

Japanski

Iako nije među najtraženijim, ako ga znate možete si osigurati veoma dobro plaćen posao.

Španjolski

Riječ je o jeziku koji se govori u velikom broju zemalja, a ako ga govorite možete raditi s ljudima iz Europe, ali i Sjedinjenih Država te Južne Amerike. Trenutno je na stranici 3106 oglasa u kojima se traže poznavatelji španjolskog.

Nizozemski

Također jedan od traženijih jezika na spomenutom oglasniku.

Francuski

Na Adzuni je trenutno 6149 oglasa za posao kojima se traže zaposlenici koji govore Francuski jezik.

Arapski

Iako nije među najtraženijima, poslovi u kojima se zahtijeva poznavanje nekog arapskog jezika puno su bolje plaćeni.

Njemački

U Velikoj Britaniji govornici njemačkog jezika su traženi zbog bliskih poslovnih veza tih zemalja, dok je kod nas on tražen zbog odlaska u Njemačku. Kako piše Independent, osim što je veoma tražen, poslovi u kojima se traži poznavanje Njemačkog su i najplaćeniji.

(Visited 548 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments