Zarađuje svojim radom: Iz srednje škole otišao u privatnike

3 dec

Devetnaestogodišnji Edin Hasagić iz Kaknja po završetku srednje škole odlučio je da pokrene vlastiti biznis.

Iako većina njegovih vršnjaka ima druge zanimacije i prioritete on je umjesto dangubljenja na društvenim mrežama odlučio da za život počne zarađivati svojim radom.

Shvatio je da se poljoprivreda u kakanjskom kraju sve više razvija i da to znači da građani sve više kupuju mehanizaciju koja je neophodna za bavljenje poljoprivredom. Iz medija se kontinuirano informisao o donacijama poljoprivredne mehanizacije koje su dodjeljivale općine i humanitarnih organizacija i iz toga izvukao zaključak da će biti potrebe za servisima i popravkama i za rezervnim dijelovima za poljoprivredne mašine. Tako je prije 16 mjeseci u Kaknju otvorio prodavnicu rezervnih dijelova za sve vrste traktora i poljoprivredne mehanizacije.

– Otac mi je dao novac da krenem sa poslom, srećom imam svoj poslovni prostor, ostalo je išlo samo – kazao je Hasagić za Faktor.

Sa mladim poduzetnikom razgovarao je i načelnik Nermin Mandra, kako bi našli način da pomognu Hasagiću da njegov biznis opstane i da se razvija. Hasagić se nada da će uspjeti, te da će jednog dana i proširiti posao.

Faktor.ba

(Visited 251 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments