NOVO: Hoću.ba obuka i praksa – “Promocija ljudskih prava kod mladih”

6 mar

MUNJA Inkubator društvenih inovacija i HOĆU.ba u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava BiH započeo je sa tromjesečnim programom obuke i prakse za studente novinarstva i prava na temu: „Promocija ljudskih prava kod mladih“.

IMG_20170304_123106Program je započeo uvodnom obukom – Seminarom o ljudskim pravima i komuniciranju sa mladima koji se održava u Sarajevu (04.-06.03.2017. godine), u poduzetničkom centru Networks. Na trodnevnom seminaru učestvuju 24 studenta na kojem će se upoznati sa konceptom ljudskih prava, Hoću.ba platformom, kampanjom i odabrati svoju temu za praktičan rad.

Među predavačima i voditeljima programa bili su: Aleksandra Letić, predstavnica Helsinškog odbora za ljudska prava, Jan Zlatan Kulenović direktor Munja Inkubatora i Emir Kustura, Info koordinator u Munji.

clanak

Nakon uvodnog seminara polaznici programa će raditi on line praktičan rad (mart – maj 2017. godine). Uz mentorsku podršku Munja inkubatora studenti će praktično raditi na odabranoj temi tj. istražiti temu, detaljnije se upoznati sa njom, te kreirati sadržaj koji će postati dio kampanje promocije ljudskih prava kod mladih.

IMG_20170304_143630Cilj programa je kreiranje kampanje za promociju ljudskih prava kod mladih (april – juni 2017. godine). Svi radovi studenata bit će objavljeni na Hoću.ba platformi (web, 50 FB grupa, IG, E-magazin, mediji), a u sklopu kampanje koja će trajati 3 mjeseca. Radovi studenata poslije će biti korišteni i kao edukativni paket za škole i omladinske organizacije širom države.

hop

 

(Visited 484 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments